3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Küresel ısınmaya şemsiyeli çözüm

Zonguldak'ta, 14 yaşındaki Abdulhakim Biberoğlu, küresel ısınmadan kaynaklanan hava değişikliklerinden etkilenmemek için fanlı şemsiye üretti.


Zonguldak Bilim ve Sanat Merkezi 7. sınıf öğrencisi Abdulhakim Biberoğlu, küresel ısınma nedeniyle mevsim geçişlerinde ve mevsim ortalarında yaşanan ani hava değişikliği ve ısı düşmelerine hazırlıksız yakalanmamak için fanlı şemsiye üretti. Biberoğlu, iki bilgisayar fanı, şemsiye ve akü ile yaptığı fanlı şemsiyenin hem yağmurdan korunma hem güneşten korunma hem de serinlemede kullanılabildiğini söyledi.

Buluşuyla artık güneşli havada da şemsiye kullanmanın alışkanlık haline dönüşeceğini ileri süren Abdulhakim Biberoğlu, şöyle konuştu: "Özellikle küresel ısınmayla daha da artan ani ısı değişiklikleri ve hava değişikliklerine hazırlıksız yakalanıyorduk. Yağmurdan koruyan şemsiye bizi aynı zamanda güneşten de koruyabilmesine rağmen pek rağbet görmüyordu.

Şemsiyenin içine eklediğim iki fanla artık şemsiye hem yağmur ve güneşten koruyabilecek hem de bizi serinletebilecek. Fanı harekete geçirmek için şemsiyenin sapına yerleştirdiğim anahtarın açılması yeterli olacaktır."

İha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 11:14:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?