3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kurs kayıtları başladı

Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Halk Eğitim Merkezi(HEM) Müdürlüğü tarafından iş makineleri kullanım kursunun açıldığı bildirildi.


Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Uludağ Alaplı Halk Eğitimi Merkezinde İş Makineleri Kullanım kursu kayıtlarının başladığını söyledi. Kursların ekskavatör, dozer, forklift ve vinç branşlarında açılması planlandığını belirten HEM Müdürü Uludağ, “Kursumuz ağırlıklı olarak uygulamalı yapılacaktır.

Her branşa 20 kursiyer kaydedilecektir. Kurs sonunda verilecek operatörlük belgesi ile sürücü belgesi sahibi olanlar doğrudan G sınıfı sürücü belgesi alabilecektir. Sürücü belgesi olmayanlar ise Trafik ve Çevre Bilgisi dersi ile ilkyardım derslerini alarak G sınıfı sürücü belgesine sahip olabileceklerdir. Özellikle doğrudan istihdama katkısı olacak bu kurslarımıza, 18 yaşını bitiren, en az ilkokul mezunu,sağlık durumu bu işlerde çalışmaya uygun olan vatandaşlarımız katılabileceklerdir. Kursiyerler, sürücü belgesi olup olmasına bakılmaksızın kurslardan faydalanabilecektir” dedi.


Uludağ, katılmak isteyenlerin gerekli belgeleriyle Alaplı Halk Eğitimi Merkezine kayıtlarını yaptırmalarını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 18:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?