3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kursiyer seçimleri başladı

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde meyvecilik kursu için kursiyer seçimleri gerçekleştirildi.


Avrupa Birliği 2008 Aktif İstihdam Tedbirleri çerçevesinde kabul edilen Bodur Meyve Yetiştiriciliği Eğitim Projesi kapsamında kursa katılacak olan Gökçebey ilçesinden 26, Devrek ilçesinden 4, Çaycuma ilçesinden 70 olmak üzere olmak üzere 100 kursiyere eğitim verilecek. Projeye Devrek ve Gökçebey ilçesinden 36 kişinin müracaat etmesi nedeniyle Devrek ve Gökçebey ilçesi için kursa katılacak 30 kursiyer Gökçebey Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda yapılan mülakat sonucunda belirlendi. Mülakata Gökçebey Kaymakamı Çetin Kılınç, İl Tarım Müdürlüğü Proje İst. Şb. Müd.V. Uğur Mert Güçlü, İlçe Tarım Müdürü İrfan Soysal, Ziraat Teknikeri Bilgison Yılmaz, İş Kur İl Müdürü Cemal Yiğit, Yerel Uygulama Biriminden İsmail Maden katıldı.


Proje kapsamında bilgi veren Gökçebey Kaymakamı Çetin Kılınç “Gökçebey ilçemizin bodur meyve yetiştiriciliği için çok uygun olduğu ve bu konuda hem kursiyerlere hem de vatandaşlara gerekli desteğin verileceğini bu bağlamda yapılacak olan bu kursu son derecede önemsiyoruz. Gerek Gökçebey Kaymakamlığı gerekse Zonguldak İl Tarım Müdürlüğü, Zonguldak İl Özel İdaresi kanalıyla uygulanacak olan bu projelere bu kursiyerlere öncelik tanınacaktır. İlçe Kaymakamlığı olarak bu kursiyerler her türlü desteklerde öncelik tanınacaktır. Bu kurs için gösterilen ilgiden son derecede memnunuz“ dedi.


Daha sonra oluşan komisyon tarafından kursiyer seçimi yapıldı. Seçimde Gökçebey ilçesinden 26 kursiyer ve Devrek ilçesinden 4 kursiyerin kayıtları yapıldı. Gökçebey İlçe Tarım Müdürü İrfan Soysal da Çaycuma’da yapılacak kurs için kursiyerlerin gidip gelmeleri konusunda İlçe Kaymakamı Çetin Kılınç’ın desteğiyle ücretsiz servis tahsis edildiğini, kursiyerlere günlük 8 Euro verileceğini, kurs sonunda sertifika dağıtılacağını ve başarılı olanlara meyve bahçesi tahsis edilmesi için öncelik verileceğini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 18:02:34