3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kursiyerlerden Eğirdir'e teknik gezi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde AB Aktif İstidam Tedbirleri Hibe Planı-2008 kapsamında Çaycuma Köylere Hizmet Götürme Birliğince uygulanmakta olan “Bodur Meyve Yetiştiriciliği Eğitimi Projesi” çerçevesinde düzenlenen gezide kursiyerler Eğirdir’i gezdi.


Bodur meyveciliğin yoğun olarak yapıldığı Isparta Eğirdir ilçesine Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, İl Tarım Müdürü Yusuf Akın, Proje ve İstatistik Şube Müdürü Uğur Mert Güçlü, Devrek İlçe Tarım Müdürü Şule Kafkaslı, Gökçebey ilçesinden de ziraat teknikeri Zeki Çamkerter, 100 kursiyer-kursiyer yakını ve İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinden 6 teknik elemanın katılımı ile teknik gezi düzenlendi.

Otobüs kiralanarak gerçekleştirilen ve 3 gün süren gezi organizasyonu Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde görevli konu uzmanları tarafından planlandı. Gezi süresince modern meyve bahçelerinin yanı sıra meyve suyu fabrikası, soğuk hava depoları, üretici birlikleri ziyaret edilerek meyveciliğin Eğirdir ekonomisi için ne kadar önemli olduğu ve istihdama katkısı yerinde görüldü.

Arazi yapısı ve işletme büyüklüğü itibari ile Çaycuma-Devrek-Gökçebey İlçeleriyle benzerlik gösteren Eğirdir ilçesinde meyveciliğin oluşturduğu istihdam görülmüş ve geziye katılanların meyve bahçesi kurma yönünde motivasyonları artmıştır.

Kursiyerler teknik geziden son derece memnun kalmış ve gezi sırasında gördüklerinden etkilendiklerini kendilerinin de en kısa sürede meyve bahçesi kurmayı istediklerini, bu tür teknik gezilerin daha sık düzenlenmesi halinde bölge tarımına olumlu katkı sağlayacağını ifade ettiler. Kasım ayı sonuna kadar devam edecek olan proje kapsamında, kursiyerler Eylül veya Ekim ayında yapılması planlanan ikinci teknik geziyi sabırsızlıkla beklediklerini ve bu geziye yakınları ile birlikte katılmayı düşündüklerini belirttiler

İha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 17:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?