3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kursiyerlere 'organ bağışı' anlatıldı

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Atatürk Devlet Hastanesi Doku ve Organ Nakli Koordinatörü Uzman Doktor Yalçın Erdoğan tarafından, Halk Eğitim Merkezinde Eğitim gören kursiyer öğrencilere organ bağışının önemi anlatıldı.


Yaklaşık 70 kişinin katıldığı bilgilendirme toplantısında Doku ve Organ Nakli Koordinatörü Uzman Doktor Yalçın Erdoğan tarafından öğrencilere sinevizyon gösterimi sunumu ilgi ile izlendi. Ülke açısından organ bağışının önemli olduğunu belirten Erdoğan, “Ülkemizin en önemli sorunlarından birisi organ ve doku nakli ile ilgili olan hastalıklardır. Her geçen gün hastalarımızın sayısı artmaktadır. Uygun organ bulunamaması nedeni ile özellikle kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar kısa süre içinde yaşamlarını kaybetmektedirler. Tüm vatandaşlarımızdan organ ve doku nakli için sırada bekleyen hastalarımız adına bağışta bulunmasını istiyoruz” dedi.


Organ ve doku nakli hizmetlerinin üstün bir seviyeye gelebilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Sistemi kurulduğunu vurgulayan Erdoğan, “Sistemin amacı bağışlanan organ ve dokuların adaletli bir şekilde, tıbbi anlayışı çerçevesinde en uygun alıcıya naklinin sağlanmasıdır. Biz yetkililerin en önemli görevlerinden birisi halkı bilgilendirmektir. Organ bağışının ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu ve organlarımızı bağışlayarak nice yeni yaşamlar kazandırabileceğimizi anlatmaktayız. Tüm vatandaşlarımızdan bu konuya önem vermelerini ve ilgili yerlere başvurarak organ bağışında bulunmalarını bekliyoruz“ diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 16:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?