3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kurtuluşun 87. yıl dönümü

Zonguldak’ın kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Valilik Binası önünde tören düzenlendi.

Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Valilik Binası önünde tören düzenlendi. Törene, Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, Belediye Başkanı Secaattin Gonca , 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, il Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Temel Aksel, Baro Başkanı Erol Mekik, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Amele Birliği Başkanı İsmail Hakkı Ertürk, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Törende, Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakıldı. Törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Secaattin Gonca, kurtuluş yıl dönümünü kutladı.

Etkinlikler çerçevesinde Zonguldak’a gemi gönderen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teşekkür eden Gonca, “86 yıl önce Fransızların işgali altında kalan Zonguldak’ta bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi ateşinin ışığıyla aydınlatılarak düşman boyunduruğu altında kurtarılmış, maden ocakları yeniden millileştirilmiş yeniden bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu anlamlı gün dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yılda Zonguldak’a Türk Deniz Kuvvetleri Gemileri’nden birini daha gönderen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teşekkür ediyor, ziyaretleri ile bizi onurlandıran Göksu Fırkateyni’nin komutan ve mürettebatına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Gonca’nın konuşmasının ardından Halk Oyunları Araştırma ve Sergileme Derneği (HASAD) halk oyuncuları Zonguldak Kız yöresini sergilediler.

.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 16:05:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?