3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kurtuluşun 87. yılı kutlandı

Zonguldak'taki Artvinliler, Zonguldak-Artvin İli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin kuruluşun 18. yıldönümünde Artvin İli’nin düşman işgalinden 87. kurtuluş yıl dönümünü de kutladı. 

Alaborina Restaurant'ta düzenlenen dayanışma gecesine Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, İl Jandarma Komutanı Alay Komutanı Albay Hakan Temel Aksel, Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Turan Aslan, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda Artvinliler katıldı. HASAD halk oyunu ekipleri Artvin Yöresi’ne ait oyunun ardından konuşma yapan Artvin İli Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu, katılımcılara teşekkür etti. 

Gecede konuşma yapan davetlilerden Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Mirasyedioğlu,“Karadeniz’in doğusunda olan Artvin İli ile batısında bulunan Zonguldak İli’ne baktığımız zaman çok uzak gözükseler de ortak özellikleri, ortak değerleri olan şehirlerdir. Artvin’in kurtuluş yıldönümü nedeniyle, düzenlenen bu gecenin bu şekilde Zonguldak’ta yapılmasının bir başka heyecanı ve anlamı var. Çünkü Zonguldak İli Cumhuriyet’in kuruluşunda lokomotif görevi yapan bir şehirdir. Bu yönüyle Artvin’in kültürel özellikleri ve değerleri ile Zonguldak’ın kültürel özellikleri ve değerleri’nin buluştuğunu görüyorum. Böyle bir topluluğunda bu değerleri daha da arttırdığına inanıyorum” dedi. Vali Yardımcısı Sandıkçı ise, “ Artvin İli çetin ve çok zor doğa koşulları olmasının yanında, bir o kadar da güzel bir doğaya sahiptir. 

Artvin’in insanları da çağdaş çalışkan insanlardır. Artvin İli Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana okuma yazma oranının yüksek olduğu illerden birisidir” diye konuştu. Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca’da, Zonguldak ve değerleri hakkında bilgi verdi. Göç alan bir bölge olması nedeniyle Zonguldak'ın ülke genelinde farklı bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Başkan Gonca, şöyle devam etti: 

“Türkiye geneline baktığımız da Zonguldak İli farklı bir konumdadır. 1980’li yıllardan bu yana Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden göç almıştır. Zonguldak İli’ne yerleşen insanlar, kendi illerinin gelenek ve göreneklerini buraya taşımışlardır.”
Gecede Artvinli sanatçı Kazım Koyuncu tarafından Zonguldak Artvin İli Sosyal Yardımlaşma Derneği, dönem başkanları ve mevcut yönetim kurulunu tanıtan sinevizyon gösterisi sunuldu. Dernek tarafından destek olanlara ve katılanlara verilen plaket tarafından verilen plaketlerle sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 15:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?