3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kuş gribi kontrol altında

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Çaycuma ilçesinde yaşanan kuş gribi vakası konusunda açıklama yaparak, bölgenin kontrol altında olduğunu belirtti.


Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Çaycuma'da yaşanan kuş gribi konusunda açıklamada bulanarak, bölgenin kontrol altında olduğunu, insanlarda herhangi bir sağlık sorunun olmadığını vurguladı.


Vali Erkmen, "Bu olayda, açık ve en şeffaf şekilde hareket ediyoruz. Yaşanan olay, 7 kişilik bir ailede başladı. Kuş gribi vakası, yaban ördeği avlaması ve evde pişirilmesi sonucu bulaştığı kanaatine varıldı. Gerek Sağlık Müdürlüğümüz gerek Tarım Müdürlüğümüzce çalışmalar başlatıldı. Tarım Müdürlüğümüzle beraber Saz, Aşağıihsaniye ve Sefercik Mahalleleri karantina altına alındı. Toplam 591 kanatlı hayvan itlaf edildi. Hayvanların imha çalışmaları tamamlandı.

Köylerde dezenfeksiyon çalışmalar devam ediyor. Sağlık Müdürlüğümüz olayın vukuu bulduğu köylerde ve ailelerde ilaç tedavisine başladı" dedi. Kuş gribi vakasına haber veren ailede sağlık sorunu ve kuş gribi belirtisine rastlanmadığını belirten Vali Erkmen, köyde yaşayan vatandaşlarda ve hayvanlarda herhangi bir şüphe duyulmadığını kaydetti.


Erkmen, bölgede herhangi bir hayvan ölümünde ilgili kurumlara haber vermeleri konusunda vatandaşları uyardı. Erkmen, konuşmasına şu şekilde devam etti,
"Karantinaya alınan vatandaşlarımızdan beklentilerimiz, kanatlı hayvanlarda şüpheli ölüme rastlarlarsa, hiç vakit geçirmeden Tarım Müdürlüğü'müze haber vermeliler. Görevli arkadaşlarımızın uyarılarını dikkate almalarını istiyoruz. Şüpheli görülen hayvanları kesinlikle ellemesinler, ilgili kurumlara hemen haber verilsin. Şuan olay kontrolümüzün altındadır. Her türlü önlem alınmıştır. İnsanlarımıza ve diğer hayvanlarımıza zarar vermeden vakanın bitmesini umut ediyoruz."

İha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 20:58:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sinan kaya IP: 85.101.147.xxx Tarih : 23.01.2008 22:47:45

sayın valim kuŞ gribi biter ama kriz bitmez muharremşah köyü muhtarı gece gündüzyatıyor bi bakın gidin görün köyün halini ama nerde okucakmısınız yazımı bilmem ama gerçek grip orda virüste muhtar die konulan sıfatsız tş kederim.