3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kutlamalara yoğun ilgi

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


Karadeniz Ereğli ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları coşkulu geçti. İlçede yaşayan çok sayıda vatandaş sahil kenarına kurulan tören alanında yapılan kutlamalara katıldı.

Tören geçişlerini Karadeniz Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli protokol koltuğunda izledi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Ekşi, Tuğamiral Doğan Bozkurt ve Başkan Murat Sesli halkı selamladı.


Kaymakam Osman Ekşi, yaptığı konuşmada, 85. yıl önce bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin Cumhuriyet'i kabul ederek yeniden dirilişini ve Türklerin tarih sahnesinde var olacağını dünyaya ilan ettiğini belirterek "Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha anıyoruz" dedi. Öğrencilerin şiir okumasının ardından çeşitli kategorilerde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Çeşitli sivil toplum örgütleri, anaokulu, ilköğretim, lise, rehabilitasyon merkezi öğrencileri tören yürüyüşü gerçekleştirdi. Askerler ve askeri araçlar, ambulanslar, itfaiye ekibi tören alanında geçiş yaptı.
Tören geçişlerin ardından sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 16:53:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?