3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kutlu Doğum Haftası ağlattı

Zonguldak'ta Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri katılımcıları ağlattı.


Genel Maden İşleri Sendikası Şemsi Denizer Konferans Salonu'nda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde konferans düzenlendi. Marmara Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Hamdi Arslan'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Anadolu Gençlik Derneği Zonguldak Şube Başkanı Murat Şen, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Hz. Muhammet(SAV) doğumundan ölümüne kadar yaşamının anlatıldığı slayt gösterisini izleyen bir kadın göz yaşlarını tutamazken, Sen yoktun isimli Hz. Muhammet'ın doğumunu konu alan 'Sen yoktun' isimli şiiri okuyan ilkokul öğrencisi 10 yaşında Zehra Sav şiir okurken gözyaşlarını tutamadı. Konferansa katılan bir çok kişide gözyaşlarını tutamadı. Konferansa katılanlar salavat getirdiler.

Daha sonra Marmara Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Hamdi Arslan, Hz. Muhammet'e övgü yağdırdı. "Nisan ayı içerisinde peygamberimizin doğum günü olmasından dolayı çeşitli faaliyetler düzenlenmektedir. Peygamberimizi sadece bugünde değil her gün hatırlamalıyız. Bu toplantılar Allah'ımıza ve peygamberimize olan bağlılığımızı anlatıyor.

Sadece peygamberimizi yıldan yıla bir defa hatırlamak olmaz, onu her zaman hatırlamak gerekiyor. Peygamberimiz güvenilir, dürüst ve ahlaklıydı. Peygamberimizden alacağımız şeyler güvenirlik, dürüstlük ve ahlaktır. Bütün peygamberlere verilen güvenirlik, dürüstlük ve ahlak bizim peygamberimize de verilmiştir. Bizler Hz. Peygamberimizi anmak için buradayız. Peygamberimizden dualarımızı esirgemeyelim" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 08:43:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?