3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Lavuar alanı şenlenecek

LAVUAR ALANI ŞENLENECEK

Zonguldak Belediye Meclisi’nde gündem maddesi olan Lavuar Alanı tartışıldı. Kent Konseyi’nin aldığı karara katkı veren belediye meclis üyeleri düzenlenecek olan alanda sosyal tesis ve emekli evi yapılmasını önerdi. Başkan İsmail Eşref, alana Lavuar Alanı maketini de yerleştireceklerini bildirdi.

Zonguldak Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı İsmail Eşref’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Kent Konseyi tarafından 8.3 hektar olarak belirlenen Lavuar Alanı görüşüldü. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 25 Kasım 2009 tarih ve 427 sayılı Kent Konseyi’nin 3. Olağanüstü Genel Kurulu’nda görüşülerek onaylanan raporun üzerine katkıda bulunmaları için belediye meclis üyelerine düşüncelerini aktaran Başkan İsmail Eşref şöyle dedi:

“Rapor zaten genel çerçeveyi çiziyor. İhaleye çıkarken şartnameye burada ekleyeceğimiz önerileri de yazacağız. Kent konseyi burada çerçeve çizerken detay anlatmamış. Biz ne dersek o çerçevenin içinde var olacak. Bugün burada ilave ve katkılarınızı bekliyoruz. Bu kentsel projeyi ortaya çıkarmak bize nasip olacak. Ocak ayında da bunun imar planını yapalım. Bu süreçten bir an önce çıkalım.”

Toplantıda söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Turgut Aydın ise alana emekli evi yapılmasını ve emekli evinde hizmetin belediye tarafından yapılmasını önerdi. Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ise gençlerin alanda buz pateni olması istediğini anlattı. Alana nikah salonu da yapılabileceğini söyleyen Eşref, bütün tavsiyelerin çizilen çerçeve doğrultusunda var olabileceğini belirtti.

Toplantıda gündemin bir diğer maddesi olan Kilimli Belediyesi’ne bağlı Güntepe Caddesi’nin Zonguldak Belediyesi’ne bağlanması da oy çokluğu ile kabul edildi. İmar Komisyonu’nun Tepebaşı Mahallesi Taşocağı Sokak mevkiinde yer alan 432 ada, 6 nolu parsel ve çevresini kapsayan alanda, Karaelmas Mahallesi Gazi Kemal Bulvarı mevkiinde yer alan 125 ada, 2 nolu parsel ve çevresini kapsayan alanda ve Tepebaşı Mahallesi İmam Hatip Lisesi mevkinde yer alan 432 ada, 21 nolu parsel ve çevresini kapsayan alanda yapılan imar planı tadilatına askı süresi içerisinde yapılan itirazlar hakkındaki raporu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemde bir sonraki toplantı tarihi de görüşüldü. Zonguldak Belediye Meclisi’nin 4 Ocak 2010 yılında 10.00’da toplanmasına karar verildi.

LAVUAR ALANI ŞENLENECEK
LAVUAR ALANI ŞENLENECEK
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 16:26:02
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 17:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?