3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Liman yeniden hayat buluyor

Zonguldak-Ereğli Limanları arasında uygulamaya konulan tren seferleri ferisi sefer sayılarının arttırıldığı ve Zonguldak Limanı’nda yapılan Ro-Ro taşımacılığı seferleri sayısının da arttırılacağı bildirildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlük yetkililerinden edinilen bilgiye, Zonguldak-Ereğli limanlarında gerçekleştirilen 17 milyon dolarlık yatırım ile uygulamaya konulan ve liman kapasitelerini yılda 3.2 milyon tondan 7.6 milyon tona çıkaran Tren Ferisi Projesi çerçevesinde 2 liman arasında yapılan haftadaki sefer sayısı 2’den 5’e çıkarıldı.

TTK’dan yapılan açıklamada, bu proje ile 2 limana büyük bir hareketlilik sağlandığını ve Tren Ferisi Projesi ile ERDEMİR’in Anadolu’daki demir cevheri madenlerine ulusal demiryolu şebekesi ile bağlantı sağlandığı belirtildi.

Ayrıca koklaşabilen kömürlerin yükleme ve stoklama tesisine ihtiyaç duyulmadan ülkedeki 3 demir-çelik tesislerine ulaşımının sağlandığının belirtildiği açıklamada, "Başlangıçta 2 seferle başlayan tren ferisi uygulaması, yaşanan yoğunluk nedeniyle haftada 5 sefer olarak düzenlenmektedir. Mevcut uygulama ile Zonguldak Limanı’nda kullanılabilir rıhtım ve servis alanları arttırılarak liman çok işlevli bir konuma gelmiştir" denildi.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği kapsamındaki ülkelere yapılan inşaat malzemeleri, narenciye ve çeşitli sanayi ürünleri ihracatı ile bu ülkelerden yapılan ithalat nedeniyle haftada 7 sefer yapılan Ro-Ro taşımacılığının sefer sayılarının artması beklendiğini ifade edildi. Ayrıca Zonguldak Limanı’ndan büyük boyutlu 1200gst-1500gst’luk kuru yük gemileri ile haftada 5 kez yapılan sefer sayısının, ilginin artması durumunda daha da arttırılabileceği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 14:43:29
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 17:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?