3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Linç girişiminde 3 polis yaralandı

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, iki kız kardeşe tacizde bulunduğu öne sürülen F.A.'nın serbest bırakılmasına tepki gösteren bir grup zanlıyı linç etmek istedi. Çıkan kargaşada 3 polis memuru yaralanırken, 7 zanlı gözaltına alındı.

Olay, cuma günü öğleden sonra Ereğli Adliyesi önünde meydana geldi. İddiaya göre; F.A, 10 yaşındaki C.K. ile kız kardeşi 9 yaşındaki S.K.'ya cinsel tacizde bulundu.

Gözaltına alındıktan sonra mahkemeye çıkarılan F.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlı, güvenlik amacı ile ekip otosuyla evine götürülmek istedi. Adliye önünde toplanan çocukların yakınları F.A.'yı linç etmek istedi.

Çıkan kargaşada polis memurları Yılmaz Arslan, İsmail Yıldırım ve Ali İbik yaralandı. Polis, 2'si kadın 7 zanlıyı gözaltına aldı. Polis, olası saldırıya karşı F.A.'yı adliye binasından yaklaşık 100 metre uzaklıktaki İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Emniyet Müdürlüğü binası önünde toplanan bir grup zanlının çıkmasını bekledi. Polis, toplanan grubu uzaklaştırmada başarılı olamadı.

Emniyet binasının içerisine kadar giren öfkeli kalabalık, güçlükle uzaklaştırıldı.
Gözaltına alınan 7 zanlıdan 5'i ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, soruşturmanın devam etmesi nedeniyle B.E. ve E.E. gözaltında tutuluyor.

Kavgada hafif yaralanan 3 polis memuru Ereğli Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 15:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?