3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Lise öğrencilerine diş taraması

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Şubesi tarafından Ticaret Meslek Lisesi’nde diş sağlığı konusunda bilgi verilen öğrenciler diş muayenesinden geçirildi.


Zonguldak’ın Merkezi’nde bulunan Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri, Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürü Dr. Esra Ketenci tarafından diş muayenesinden geçirildi.

Ağız ve diş sağlığı konusunda öğrencilerin sorunları tespit edilerek, yapılması gerekenler öğrencilere anlatıldı. Esra Ketenci, öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemi konusunda bilgiler verdi. Sağlığın önemini anlatan Dr. Ketenci, erken teşhis ve tedavi ile insanların sadece genel sağlığına olumlu katkı sağlamayacağını ve diş sorunlarının kişilere getirdiği maddi ve manevi külfetlerden de korunacağını ifade etti.

Öğrencileri ve velilerini uyaran Ketenci, “Özellikle gelecek nesillerde, ağız ve diş sağlığı kriterlerimizin daha iyi noktalara gelebilmesi için, ebeveyn olarak çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığını kazandırmalı ve yılda iki kez diş hekimi kontrolüne getirmeliyiz” dedi. Öğrencilerinin diş taramaları ve eğitim programlarını okul idareleri ve öğretmenlerinin desteği ile başlattıklarını vurgulayan Ketenci, program çerçevesinde yaklaşık 450 öğrenciye diş taraması ve eğitimi planlandığını ifade etti.

Titiz ve duyarlı bir çalışmayla eğitim ve tarama çalışmalarının sürdüğünü anlatan Ketenci, şöyle devam etti:
“Diş ve dişeti ile ilgili sorunları tespit edilerek kişilere gereken uyarılar yapılmaktadır. Ayrıca diş taramasında kullanılan aletler steril olup, her kişi için ayrı ayrı alet kullanımı sağlanmıştır. Gençlerimiz ağız ve diş sağlığının önemi konusunda bilinçlendirildiği gibi, ağız ve diş sorunlarını yerinde görüp, kendilerine söyleyebiliyoruz. Her anlatma bu programın gençlerimiz açısından çok yararlı olduğuna inanıyorum” dedi.


Ayrıca Dr. Esra Ketenci tarafından Zonguldak’ın Kozlu Beldesi Merkez Ana Okulu’nda eğitim gören 44 minik öğrenci de diş muayenesinden geçirildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 17:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?