3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Lise öğrencisinin yaşam savaşı

Zonguldak'ta beyninde tümör bulunan lise öğrencisi Derya Kaygusuz, bitkisel hayatta yaşam mücadelesi veriyor. Özel hastanede sürmesi gereken tedavisi ekonomik yetersizlikler nedeniyle başlamadan biten genç kız, hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Beycuma beldesi Kasımlar Mahallesi'nde oturan ve eşinden boşanan Erdoğan Kaygusuz'un 16 yaşındaki kızı Derya Kaygusuz, 7 ay önce yakalandığı hastalığın beyin tümörü olduğu tespit edildi. Genç kız, Zonguldak Devlet Hastanesi'nde gördüğü tedavinin ardından Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Orada sürdürülen tedavisinin ardından tekrar başvurdukları Zonguldak Devlet Hastanesi tarafından İstanbul'daki özel bir hastaneye sevk edilen genç kız, ameliyatın ardından tedavi masrafları aile tarafından karşılanmayınca tedavisi başlamadan bitirilmek zorunda kalındı. Durumu ağırlaşan Beycuma Lisesi 3. sınıf öğrencisi Derya Kaygusuz, bu kez Şişli Etfal Hastanesi Yoğun Bakım ünitesine yatırılarak tedavi altına alındı. Bitkisel hayatta bulunan Derya Kaygusuz, cihaza bağlı olarak yaşam savaşı veriyor. Bir sosyal güvencesi bulunmaması nedeniyle zor anlar yaşayan Baba Erdoğan Kaygusuz, aylardır, hastane içerisindeki koltuklarda yatıp kalkıyor.

Derya Kaygusuz için Zonguldak Adliyesi'nde Baş mübaşir olarak çalışan yakını Halil Arslan (57) vasıtasıyla Zonguldak Barosu tarafından yardım kampanyası başlatılması düşünülüyor. Komisyon toplantısından çıkacak kararla yardım kampanyasının belli olacağını ifade eden Arslan, "Derya'nın babasının sosyal güvencesi olmadığı gibi yeşil kartının süresi de doldu. Derya'nın babası ekonomik imkansızlıklardan hastane koltuklarında yatıp, kalkıyor. Kızını yalnız bırakmıyor. Kızıyla yaşayan annesi Gülbin Çakmak,yeşil kartı yeniletmek için hastaneden buraya geldi. Derya ameliyat oldu, fakat şu anda şuuru kapalı. Bitkisel hayatta makineye bağlı yatıyor. Aile hayırseverlerin yardımını bekliyor. Perişan bir haldeler. Ben de durumu Baro'ya anlatıp, bir yardım kampanyası başlatılması konusunda talepde bulundum. Komisyon toplantısında çıkan kararı bekliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 14:45:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?