3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Liseliler madenci oldu

Zonguldak Kilimli Lisesi öğrencileri baret ve çizme giyerek, TTK Üzülmez Müessesi’ne bağlı Eğitim Ocağını gezdi.

Zonguldak Yabancı Dil Ağırlıklı Lisede okuyan 17 öğrenci madenci kıyafeti, baret ve çizme giyerek eğitim ocağını gezdi. Eğitim ocağı yetkilisi Osman Nuri Aydın öğrencilere, kömür, kömürün çıkarılma aşamaları, güvenlik konularında teknik bilgiler verdi.

Maden ocağına girmenin heyecanlı ve korkunç olduğunu belirten Turizm öğretmeni Ertan Demir, “Maden ocağına girmeden mesleği gereği Zonguldak’ta görev yapıp memleketine dönen meslektaşlarımız var. Madeni öğrencilerimiz görmesini, büyüklerinin hangi şartlarda çalıştığını göstermek amacıyla gezi düzenledik. Öğrencilerimiz bu şartları görünce büyüklerinin halini daha iyi anlayacaklar” dedi.

Zonguldak’ta eğitim ocağına ziyaret, ocak dışında hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 15:46:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
atakan dursun IP: 78.174.215.xxx Tarih : 22.04.2008 00:50:48

gerçekten öğretmenlerimizi tebrik ediyorum ddersin alası burda çünkü bende dahil tüm zonguldak gençliğine hayat laylom geliyor..babamdan para ister vermezse babam benim için en kötü adam olurdu ama artık büyüdüm ve babamın hakkında ne kadar yanlış düşünceler beslediğimi gördüm..allah maden de çalışan tüm iş çilerimizi korusun...devlet büyükleri de buralara daha çok yatırım yapsınlar zonguldak nüfusunun yarısından çoğu gurbette biz zonguldağa dönmek istiyoruz iş sahalarını çoğaltın..