3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Liselilerden resim sergisi

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde lise öğrencilerinin eğitim sezonu boyunca yaptığı resim çalışmaları protokole ve halka sergilendi.

Gökçebey Çok Programlı Lise öğrencilerinin 2007-2008 eğitim ve öğretim sezonu Resim dersinde yaptığı çalışmalar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında sergilendi.

Öğretmenevi lokalinde yapılan sergiyi Gökçebey Kaymakam Vekili Oktay Ateş, Gökçebey belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, Gökçebey İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Erhan Uras, İlçe Emniyet Müdürü Musa Subaşı, daire ve şube müdürleri, meclis üyeleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Davetlilerin ilgiyle izlediği sergiyle ilgili bilgi veren Okulun Resim öğretmeni Fatma Gürsoy, görev yaptığı ilçede 11 yıldır öğrencilerinin ders müfredatında yaptığı çalışmaları sergilediklerini kaydetti.

Okulda bulunan 350 öğrenciden yaklaşık 300’ünün yaptığı resimin sergilendiğini anlatan Gürsoy, “Yaklaşık 350 öğrencimiz bulunuyor. Bu öğrencilerimizin yaptığı en güzel çalışmalarını kenara ayırarak, sakladık. Sergimizde eğitim sezonu boyunca, karakalem, suluboya, yağlı boya, birim tekrarı ile yüzey düzelte gibi çalışmalardan oluşan yaklaşık 300 eser bulunuyor. Bu eserleri yapan öğrencilerimizin, 19 Mayıs günü bayramı olması nedeniyle bu günde serginin açılışını yapmak istedik. Bayramın sanatsal anlamda da şenlik havasında geçsin istedik” dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 10:13:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?