3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Lobi toplantısı sonuçlandı

Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) tarafından gerçekleştirilen lobi toplantısı sonuçlandı. 

KGD tarafından Zonguldak sorunlarının ortak dille gündeme getirilmesi ve lobisi oluşturmaya yönelik çalışmaları desteklemek amacıyla ilk Alt Komisyon toplantısı gerçekleştirildi. KGD'de gerçekleşen toplantıdan, bu çalışmada yer almak isteyen dernek ve sivil toplum örgütlerinin tespitinin yanı sıra Vali Erkmen'in bilgilendirilmesi sonucu çıktı. Zonguldak'ta kurulu bulunan dernek ve sivil toplum örgütlerinin Zonguldak adına yapılacak çalışmalarda ortak hareket edebilmelerini sağlamak ve Zonguldak adına her platformda lobicilik faaliyetlerinin yapılabilmesine destek amaçlı çalışmaların yönteminin belirlenmesi için ikinci toplantı gerçekleştirildi. KGD'nin dernek ve sivil toplum örgütlerini yüz yüze konuşmaya yönelik ilk daveti 15 Mart 2008 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilmişti. İlk toplantıda oluşturulan alt komisyon ilk toplantısını Karaelmas Gazeteciler Derneği'nde gerçekleştirdi. 

Toplantıya Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Atilla Öksüz, Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Trabzonlular Derneği Başkanı Adil Bahadır, Zonguldaklılar Derneği Başkanı Necati Başar, Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Ereğliler Derneği Başkanı Hasan Yılmaz, Yeniceliler Derneği adına Orhan Ablaş, Devrek-Gökçebey Derneği Başkanı Murat Ayanoğlu, Kastamonulular Derneği Başkanı Kamil Civan, Zonguldak Bartın, Karabük İlleri Derneği Başkanı Şenol Çakar, Erzincalılar Derneği Başkanı Bahaddin Arı, Bartınlılar Derneği Başkanı Ahmet Ardıç, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) adına Turhan Oral toplantıya katıldı. Komitede olan Esnaf Odaları Birlik Başkanı Muharrem Coşkun, Zonguldak Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, ve TBMM Kanunlar Kararnameler Şube Müdürü Ali Özer, işleri olduğu için toplantıya katılamadı. 

ÇALIŞMA KAPSAMI GENİŞLETİLECEK
Alt komite, yaptığı ilk çalışmanın sonunda çalışmanın daha net şekillendirilmesi için bir dizi kararlar aldı. Buna göre, “çekirdek” olarak adlandırılan ilk toplantıda yer alamayan ya da davet edilemeyen dernek ve sivil toplum örgütlerine çalışma hakkında bilgi verilecek ve destek ve görüşleri istenecek. Komite tarafından Vali Yavuz Erkmen başta olmak üzere Belediye Başkanları ve sivil toplum örgütlerinin, çalışmanın amacı konusunda bilgilendirilmesine yönelik ziyaretlerde bulunacak. “Zonguldak platformu” adıyla hareket edilerek derneklerin kaynaşması ve Zonguldak'ın sorunları tespit edilerek bu sorunların çözümüne yönelik ortak eylem ve çağrıların yapılması sağlanacak. Derneklerin federasyonlaşma ve konfederasyonlaşmalarına yönelik çalışmalar yapılacak ancak bu süreç uzayacağı için Zonguldak platformu oluşturulacak. Zonguldak platformu gelen öneriler ve çalışmalarla ilgili olarak ortak hareket edecek. Yapılan toplantı sonrası çalışmaların geçici sekretaryalığının Karaelmas Gazeteciler Derneği tarafından, sözcülüğünün ise Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, tarafından yürütülmesi görüşü benimsendi. Toplantıyı yöneten Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Öksüz, katılanlara teşekkür ederken diğer dernek ve sivil toplum örgütlerine bilgi verileceğini, basın yoluyla haberdar olan dernek ve sivil toplum örgütlerinin de Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni arayarak görüşlerini ve adres bilgilerini iletebileceklerini söyledi. 

HERKESİN YAPACAĞI ÇOK ŞEY VAR.
Toplantıda, Zonguldak için herkesin yapabileceği bir şey olduğuna dikkat çekilerek isteyen derneklerin kendi aralarında bir araya gelip federasyonlaşma çalışmalarını sürdürürken bu ortak çalışmaya da katılabilecekleri belirtildi. Yurdun dört bir yanında çok önemli konumlarda bulunan Zonguldaklıları Zonguldak'a kazandırmanın yollarının aranması görüşünün öne çıktığı toplantıda “Samimi olalım” çağrısı yapıldı. Toplantıya katılanlar, derneklerin ve sivil toplum örgütlerinin kendi bireysel alanlarında çalışmalarını yürütürken bu ortak çalışmaya katılmalarına bir engel olmadığını, birlikten doğan bu gücün Zonguldak'ın alamadığı hizmetlerin daha hızlı gelmesine destek olacağı ve bu gücün siyasiler için de bir itici güç kabul edilmesi gerektiğini ifade ettiler. Siyasetçilerle birlikte ancak siyasetten uzak yapılacak çalışmanın başarıya ulaşacağı belirterek bu yönde başlayan tartışmaların bunun göstergesi olduğu kabul dildi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 11:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?