3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

'Madde bağımlılığına hayır' paneli

AK Parti Zonguldak Gençlik Kolları tarafından organize edilen “Doğacak gün hepimizin, madde bağımlılığına hayır” paneli AKM’de yapıldı.


Ak Parti Zonguldak Gençlik Kollarının organize ettiği “Madde Bağımlılığı” paneline, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Vekili Abdülkerim Yıldırım konuşmacı olarak katıldı.

Panele, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı, Kozlu Belediye Başkanı Hüdai Dökmeci, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramazan Denizer ve partililer katıldı. Paneli tertip eden Gençlik Kolları Başkanı Murat Kulaç, “Madde bağımlılığına hayır” diyerek, “Hepimizin bildiği gibi, ülkemizin büyük bir çoğunluğunu gençlerimiz oluşturmaktadır. Gençlerimizi tehdit eden her şey ülkemizin geleceğini de tehlike altına sokmaktadır. Bizler ülkemizi, devletimizi, vatanımızı ve milletimizi seven ve sadakatle bağlı olan bir gençlik olarak ülkemizin geleceğini tehlike altına sokan sigara, alkol ve uyuşturucu gibi bağımlılık yapan maddelere karşı savaş açtık.

Parolamız ‘Doğacak Güzel Günler Hepimizin Madde Bağımlılığına Hayır’ diyoruz. Madde bağımlılığı esarettir ve dönüşü olmayan bir yolun başlangıcıdır. Bizler gençliğimizin maddeye bağımlı kalmaması için ve dönüşü olmayan yolculuklara çıkmaması için bugün olduğu gibi yarında yarından sonrada ve daima bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizler tek görevi seçimden seçime bayrak asmak, broşür dağıtmak değildir. Bize düşen görev gençliğimizi doğru biçimde bilinçlendirmek, gençliğimizin yararına olan her şeyin yanında, zararına olan her şeyin karşısındayız. Biz bu duygu ve düşüncelerimiz doğrultusunda bu kampanyayı başlatmış bulunuyoruz. Herkesi madde bağımlılığına hayır demeye davet ediyoruz” dedi.


Madde bağımlılığının ülkenin kanayan bir yarası olduğunu belirten Yıldırım, “Zonguldak teşkilatımız ülkemizin kanayan yarası olan madde bağımlılığına nasıl çözüm bulacağını anlatmak için güzel bir program hazırlamıştır. İnsanın kendine gelen iyi veya kötü şeyler çevresinden gelir. Bu tür programlar bize ufuk açmıştır. Herkesi ve özellikle gençlerimizi madde bağımlılığına hayır demeye davet ediyorum” dedi.


Madde bağımlılığının arkadaş ortamıyla başladığını belirten Gonca, “Madde bağımlılığı çevre ve arkadaş ortamıyla başlar. En büyük görev bu konuda ailelere düşüyor. Gençlerimizin bu ülkede yapacakları büyük görevler var. Madde bağımlılığına hayır kampanyasını ben çok önemsiyorum. Böyle bir kampanya başlatan arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.


AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ise, böyle güzel bir kampanya düzenlediklerini fakat salonun hınca hınç dolmadığını eğlence düzenlenseydi çok büyük katılım olacağını söyleyerek sitemde bulundu. Uçar, “Çok genç bir nüfusa sahip olan ülkemizde, ülkemizin geleceğini oluşturan gençlerimizin ruhsal ve toplumsal sağlığını tehdit eden sigara, alkol ve uyuşturucu gibi bağımlılık yapan maddelerle mücadele ülkemizin geleceği açısından çok büyük önem arz etmektedir. Bu sorumluluğun bilincinde hareket eden gençlik kollarımızı başlatmış oldukları bu anlamlı kampanyadan ötürü kutluyorum” dedi.
Konuşmaların ardından, madde bağımlılığı ile ilgili slayt gösterisi ve madde bağımlılığını anlatan tiyatro gösterisi sergilendi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 13:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet özcan IP: 88.248.252.xxx Tarih : 8.11.2008 10:43:11

peki şimdiye kadar madde bağımlılığıyla alakalı ne yaptınız? arkadaş çevresi diyerek sanki sadece öğrencileri tehdit eden bir sorun gibi gösterme modası artık geçti uyanın beyler zonguldaktaki yetişkinlerin neredeyse %50 si esrar kullanıyor , kaç çocuk gördünüz bağımlı olan? emniyet sürekli bu konunun peşinde narkotik polisini kutluyorum hergün gazetelerde başarılarıyla göğsümüzü kabartıyor zaten bu iş siyasetçinin işi değil o panelde bir tane bile narkotikçi bulunmaması da işin ne maksatla yapıldığının göstergesidir