5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Maden işçilerini kızdıran karar

Türk İş Teşkilatlandırma Sekreteri ve Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, ocaklardaki galeri açma işinin özel sektöre verilmesine tepki gösterdi. Dağdelen, TTK’ya derhal işçi alınması gerektiğini söyledi.

Çetin Altun,  TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen’in Kozlu’dan sonra Karadon Müessesesi'nde de galeri açma işinin özel sektöre ihale edileceği açıklamasına “Sayın Genel Müdür, ihale gerekçesi olarak işçi sayısının yetersizliğini gösteriyor. Ardından da bu işin uzman kuruluşlara verileceğini söylüyor" dedi. "Çelişkilerle dolu açıklamaları anlamak mümkün değil" diye konuşan Dağdelen, şunları söyledi:

"Eğer işçi eksikliği nedeniyle yeterince galeri açılamıyorsa, işçi alır, galerileri açarsınız. Hepimiz biliyoruz ki bugün TTK’ya yeni alınacak 2 bin işçinin kömür kazabileceği alanlar vardır. Yapılacak olan şey derhal işçi almak ve hem kömür kazmak hem de hazırlıkları yapmaktır. Bunun için gerekli olan şey de siyasi iradedir. Siyasetçileri rahatlatmak adına kurumu, bölgemize ve ülkemize zarar verebilecek davranışlardan uzak durulmalıdır.”

İsmet Yalılı
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 17:47:45
Güncelleme :23 Kasım 2004 Salı 16:21:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?