3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Maden işçisini vicdanı rahat bırakmadı

Zonguldak'ta, karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir kadına çarpıp ölümüne sebep olan araç sürücünün yaşadığı vicdan azabı, iki yıl sonra yakalanmasına neden oldu.


Zonguldak'ta, 25 Ekim 2006 tarihinde Üzülmez mevkiinde sürücüsünün kimliği tespit edilemeyen 67 AK 497 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Ayten Ünal'a (49) çarpmıştı. Araç altında yaklaşık 30 metre sürüklenen Ünal, hastaneye kaldırılmak istenirken yolda hayatını kaybetmişti. Polis, kazanın ardından kaçan sürücünün kimliğinin tespit edilmesi ve yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatmıştı. Bu sırada araç sürücüsü madenci Serdar A.'nın (25), maddi hasar meydana gelen aracını teyzesinin oğlunun evinin önünde sakladığı ve birkaç gün sonra düğün yapacak olması nedeniyle polise başvuramadığı öğrenildi.

Zonguldak dışında aracını yaptıran Serdar A.'nın aracı Trabzon'da sattığı belirtildi. Özel bir maden de çalışan Serdar A., ölümüne sebebiyet verdiği kadını ocağın içinde görüp ''ne yaptın sen'' dediğini zannedip bayılarak ardından kabuslar görmesi üzerine korkusunu ve vicdan azabını azaltmak için Ünal'ın eşi Şerafettin Ünal'a ulaştığını ifade etti.


Tanımadığı bir kişinin kendisini telefonla arayıp ''eşinize çarpan kişi özür dilerse affeder misiniz?'' tarzında soru sorulması üzerine Şerafettin Ünal da, polise müracaat etti. Ünal'ın telefonunu takibe alan polis, gizli numaradan tekrar arayan kişinin ölümüne yol açtığı kadının eşiyle araç sürücüsünü buluşturmak istediğini öğrendi. Ünal'dan randevu vermesini isteyen polis randevu yerine gelen kişiyi yakaladı. Yakalanan kişi, kazayı kendisinin değil arkadaşının yaptığını belirtmesi üzerine aracın sürücüsü olduğu belirlenen maden işçisi Serdar A. (25) iki yıl sonra yakalandı.


Serdar A., Zonguldak Adliyesi'nde alınan ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 13:41:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?