3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Maden ocağında gaz patlaması

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait bir işletmede meydana gelen gaz patlaması sonucu kömür kazan 2 madenci yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Şubesi Gelik İşletmesi'nde 16.00-24.00 vardiyasında çalışan maden işçileri, kömür kazarken 'gaz degajı' diye tabir edilen patlama ile karşılaştı. 419 kodundaki bacada meydana gelen patlamada 2 madenci gazdan etkilendi. Madencileri kurtarmaya giden teknikerin de hafif şekilde gazdan etkilendiği öğrenildi.


Gazdan etkilenen madenciler Olcay Topraklı ve Cevat Karaöz, kısa sürede Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste ilk müdahaleleri yapılan işçilerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

"UCUZ ATLATTIK"
Madencilerin son durumu hakkında bilgi veren Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, "Kömür bacada degaj yapmış. 2 madencide gaz problemi var. Arkadaşlar geldi. Müdahaleleri yapıldı. Gaz degajı, bizim için kötü bir olay. Bu nedenle bir çok arkadaşımızı kaybettik. Bu sefer ucuz atlattık. Arkadaşlarımızın durumu şu an itibariyle iyi" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 09:29:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?