7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Madenci ailelerine psikoterapi

GRİZU FACİASINDA ÖLEN MADENCİLERİN AİLELERİNE PSİKOTERAPİ

Zonguldak'ta, 17 Mayıs'ta meydana gelen grizu faciasında ölen 28 madenci ile cesedine ulaşılamayan 2 madencinin ailesine psikoterapi uygulanıyor.

Grizu faciasının ardından sürdürülen kurtarma çalışmaları esnasında Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından alanda oluşturulan Psikososyal Destek Ofisinde ailelere psikolojik destek verilmesi kararı alındı. Karar çerçevesinde, Türk Psikologlar Derneği, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü, Zonguldak Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ndeki psikolog, çocuk gelişimcisi ve sosyal

hizmet uzmanlarına Türk Psikologlar Derneği Genel Başkanı Nedret Öztan tarafından seminer verildi. Ailelerde yaşanılabilecek psikolojik sorunlar ve bu sorunları yaklaşım ile çözüm yöntemleri konusunda bilgi verildi.

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan, oluşturulan ekiplerin, ailelerle birebir görüşerek olası psikolojik sorunları analiz edeceklerini söyledi.

Analiz sonrasında belirlenecek sorun ve hastalıkların giderilmesi yönünde gereken yönlendirme ve takiplerin gerçekleştirileceğini anlatan İlikhan, şöyle konuştu: "Aile ortamında riskli psikolojik ve maddi faktörlerin tespit edilerek problem ve hastalık büyümeden önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca, devlet hastanelerinde sosyal destek ve krize müdahale birimleri bulunmaktadır. Psikolojik sorunlar belirlenen aileler kısa sürede devlet hastanelerinde bulunan bu birimlerdeki psikologlara

yönlendirilecek. Gerekli durumlarda hastalar takip edilerek psikiyatristlerin kontrolünü sağlayacağız."

GRİZU FACİASINDA ÖLEN MADENCİLERİN AİLELERİNE PSİKOTERAPİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 14:42:04
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 19:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?