3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Madenciler ocağa inmedi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, özel bir şirkete ait kömür işletmesinde çalışan madenciler maaş alamadıkları gerekçesiyle ocağa inmeme kararı alıp eylem yaptı.


Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde kurulu Hema A.Ş. Kandilli Kömür İşletmesi'nde çalışan yaklaşık 700 şirket ve taşeron çalışanı, maaş alamadıkları gerekçesiyle geceden itibaren ocağa inmeyerek eylem yaptı.
HEMA A.Ş. Kandilli Kömür İşletmesi Müdür Yardımcısı Cemal İnan, yaptığı açıklamada, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.'ye (ERDEMİR) verdikleri kömür karşılığında geçen ay almaları gereken 600 bin YTL'yi alamadıklarını, bu nedenle maaş ödemelerinde aksaklık yaşandığını söyledi. Cemal İnan, bir önceki aya kadar maaşların gününde ödendiğini ifade etti.


Erdemir yetkililerinin, 20 Ekim 2008 tarihinde ödenmesi gereken 600 bin YTL'yi 20 Kasım 2008 tarihinde ödeyeceklerini bildirdiğini açıklayan İnan, para teminine gittiklerini söyledi. Şirket Müdürü Nuh Baş'ın, şirketin İstanbul'da bulunan genel merkezi ile görüşme yapıp gerekli parayı temin ettiklerini belirten İnan, paraların şirket bünyesinde çalışan ve taşeron firmaların banka hesaplarına yatırıldığını bildirdi. Cemal İnan taşeron firmalarında gerekli duyuruları işçilerine yaptığını belirterek "Aslında işçi arkadaşlarımıza durumu izah etmiştik. Birkaç günlük gecikme sonucu böyle bir eyleme kalkıştılar. Eyleme katılan çalışanlarımıza bir müdahalemiz olmadı. Şu an bir sorun yok" dedi.


İşçiler ise eylemlerini devam ettirerek maaşlarını alana kadar ocağa inmeyeceklerini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 16:17:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Serkan INAM IP: 91.178.44.xxx Tarih : 6.11.2008 16:19:56

Bence; Iscilerin ocaga inmeme eylemi,birkac kez aksayan maaslarini, gec aldiklari icindir.Bu olay da birkac kez tekrarlaninca dogal olarak isciler SENDIKAsal haklarini kullanmislardir.