3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Madenciler yasta

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in ölümünün madencileri derinden üzdüğünü söyleyen Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Çetin Altun, "Madenciler ve Zonguldak olarak bizim üzüntümüz çok daha derin" dedi. 

Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve GMİS Genel Başkanı Çetin Altun, Türk siyasetinde uzun yıllar önemli görevler almış Bülent Ecevit'in, demokrasinin temel unsurlarından olan sendikaların önünü açtığını, emeğe ve emekçiye her zaman sahip çıkan değerli bir insan olduğunu kaydetti.

Ecevit'i kaybetmenin üzüntüsünü derinden yaşadıklarını söyleyen Altun, "Maden işçileri ve Zonguldak halkı olarak bizim üzüntümüz çok daha derin. O, her şeyden önce bizim milletvekilimizdi. Madenciler onun adını sadece dağlara değil, yerin yüzlerce metre altına yazdı. Ecevit, her zaman kalbimizde yaşayacak. Başbakanlık yaptığı dönemde IMF politikalarına rağmen Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) sahip çıkan Bülent Ecevit'i bölge halkı da unutmayacaktır. Bülent Ecevit'e Allah'tan rahmet, ulusumuza başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 16:21:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?