3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Madenciler Zafer Bayramı'nı kutladı

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim kurulu tarafından madenciler adına yapılan açıklamayla 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlandı.


GMİS tarafından yapılan yazılı açıklamada, 30 Ağustos’un, Türk ulusunun tam bağımsızlık karakterini ve vatan sevgisinin büyüklüğünü bütün dünyaya kabul ettiren büyük bir zafer olduğu belirtildi. 30 Ağustos 2008 tarihi Anadolu’nun ve ulusumuzun bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonuçlanmasının 86. yıldönümü olduğu belirtilen açıklamada, “Kahraman ordumuz, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle Anadolu topraklarının Türk Vatanı olduğunu, önünde durulmaz bir iradeyle tüm dünyaya ispatlamıştır.

O günlerde ulusumuzun içinde bulunduğu sıkıntıları bilen ve yurdumuzu paylaşma pazarlığı yapanlar, Türk ulusunun, bağımsızlık ve vatan uğruna neleri başarabileceğini gördüler. Bizler, 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan tam bağımsızlık karakterine sahip bir ulusun evlatları ve maden işçileri olarak ülkemizin geleceği için yeraltı zenginliklerini tespit etmek, yeryüzüne çıkararak ülkemiz ekonomisine kazandırmak amacıyla her türlüğü fedakarlığı ve ölümü göze alıyoruz. Böyle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.


Aynı açıklamada, şehitler rahmetle anılırken, Türk ulusunun Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlandı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 14:55:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?