3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Madencilerden destek eylemi

MADENCİLERDEN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK

Zonguldak'ta madenciler, ocağa bir saat geç inerek Tekel işçilerine destek verdi. GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu da, hükümete seslenerek uyarılarda bulundu.

İşlerinden çıkarılan Tekel işçilerine destek amacıyla Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessesesi işçileri, eylem yaptı. Türk-İş'in 81 ilde aldığı karar doğrultusunda bir saat gecikmeli eylem yapan madenciler, Tekel işçilerine destek verdi.

Maden işçilerine seslenen GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu da, işe bir saat geç giden madencilerine mücadelelerin süreceğini söyledi. Tekel işçilerinin 4C'li olarak işe alınmasını isteyen ve hükümete seslenen Muslu, şunları söyledi: "Bu günü Türk-İş, 81 ilde Tekel işçileriyle eylem ve dayanışma günü ilan etti. Bu gün tüm işyerlerinde bir saat geç iş başı yapılacaktır. AK Parti hükümeti çalışanların hak ve taleplerine karşı duyarsız davranışlarını sürdürüyor. Mücadele eden emekçilere ve onların

temsilcilerine karşı sağduyu ve nezaketten uzak kaba ve şiddet içeren davranışlar ülkemizde çatışma ortamı oluşturulmak isteniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenli Bakanlığı'nın sendikaları umursamaz tavırları bizi toplantıdan uzaklaştırmıştır. Bizim, bizden başka dostumuz yok, çalışanın çalışandan başka dostu yok. Çalışanların kıdem tazminatına dokunulduğu an bu ülkede genel grev olacaktır. Bunun siyasi iktidar tarafından da böyle bilinmesini istiyorum. Tekel işçisi, tütün işçisi arkadaşlarımıza, '4C'ye

gideceksiniz' diyorlar. 4C özel kanundur. Senenin 10 ayı çalışacaksın. Askeri ücretle çalışacaksın, iki ay ücretsiz izin yapacaksın. Bu şekilde hayatını idame ettirecek."

Sendikanın imkanları ölçüsünde Ankara'da bulunan misafirhaneyi Tekel işçilerine açtıklarını söyleyen Muslu, sözlerini şöyle tamamladı: "Ankara'da bulunan misafirhanemizi açtık. Onlara akşam sıcak yemek, yatacak yeri imkanlarımız ölçüsünde karşılamaya çalışıyoruz."

Madenciler bir saat sonra ocağa inerek çalışmaya başladı.

MADENCİLERDEN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK
MADENCİLERDEN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 11:01:04
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 13:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?