6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Madencilerin ailelerine yardım

BAŞBAKANLIK VE BAKANLIKTAN AİLELERE YARDIM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ocak içerisinde kalan 30 işçinin patlamanın hemen ardından öldüğünü söyledi. Bakan Dinçer, Başbakanlık ve Bakanlık olarak ailelere her türlü desteği vereceklerini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesi'nde meydana gelen patlamada ocak içerisinde kalan madencilerin bir dakika da öldüğünü açıkladı.

Bakan Dinçer, Başbakanlığın ölen madencilerin ailelerine 10 bin TL'lik para yardımında bulunacağını belirterek, Çalışma ve Sosyal Bakanlığı'nın da madencilerin ailelerine maddi ve manevi yardımda bulunacaklarını söyledi. Bakan Dinçer, yaptığı açıklamada, "Başbakanlık göçükte hayatın kaybeden madencilerin ailelerine 10 bin TL yardım yapacak. Aynı zamanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak da hayatını kaybeden madencilerin ailelerini tek tek ziyaret ederek hem maddi hem de manevi her desteği sağlayacağız" dedi.

Bakan Dinçer, göçük altında kalan madencilerin patlamanın ardından bir dakika içinde öldüğünü söyledi. Geç kalınma gibi bir şeyin olmadığını belirten Dinçer, şöyle konuştu: "İşçiler patlamadan bir dakika sonra ölmüş. Geç kalma diye bir şey söz konusu değil. Asansör patlaması, arızalanmasa yine de kurtulamazdılar. Yoğun gaz olmuş bir dakika içinde ölmüşler. Acı çekmeden ölmüşler."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 13:20:00
Güncelleme :21 Mayıs 2010 Cuma 17:25:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?