3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Madencilerin arabalarının camları kırıldı

Zonguldak'ta, gece vardiyasında yerin yüzlerce metre altında çalışan 14 maden işçisinin kurum binası çevresine park ettikleri araçlarının camı kırıldı. Nedeni ve faili belirlenemeyen olayla ilgili polis soruşturma başlattı.

Zonguldak'ın Asma Mahallesi Dereiçi Sokağında bulunan TTK Üzülmez Müessesesi Müdürlüğü'ne bağlı Asma İşletmesi'ndeki maden ocaklarında 24.00-08.00 vardiyasında çalışan 14 işçinin kurum binasının çevresine park ettikleri araçlarının camları kırıldı. Sabah işten çıkınca araçlarına binecek olan işçiler, kırık camları görünce şoka uğradı. Binlerce YTL zarar verilen olayla ilgili polis soruşturma başlattı.

Aynı sokakta bulunan bir iş yerinin camı kırılırken, araçlardan ve iş yerinden alınan bir şey olmadığı tespit edildi. Arabasının camı kırılan maden işçisi Korhan Sarı, "Yukarıdaki mahallelerde de arabaların camları kırılmış. Daha önce akü çalma, lastik kesme olayları olmuş. Arabanın içinden bir şey almamışlar" dedi.

Arabasının sadece arka camı kırılan bir diğer maden işçisi Coşkun Vurmaz da, Türkiye Taşkömürleri Kurumu'nda çalıştığını belirterek "Park halinde bulunan arabaların camlarını kırmışlar. Kimin yaptığı belli değil emniyete başvurduk, şikayetçi olduk. Daha önce de lastikleri kesilmişti. Arabadan bir şey alınmamış. Cam kırılmış, kaporta çizilmiş masraf ne kadar bilmiyorum" diye konuştu.

Mahalle sakinleri, daha önce aynı şekilde araçların lastiklerinin kesildiğini belirterek emniyetin önlem almasını istedi. Polis, olayla ilgili daha önce yapılan işçi alımları ve kısa süre önce gerçekleştirilen sendika seçimleri ihtimallerini de araştırıyor.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 14:59:44
Güncelleme :18 Aralık 2008 Perşembe 15:14:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ümit gül IP: 88.244.79.xxx Tarih : 19.12.2008 14:57:40

arabaların camları kırılmadan işcilerin park sorununu görmezlikten gelen sendikacıları şiddetle kınıyorum... insanlar yerin yüzlerce altına çalışmaya giderken akılları evinde arabasında kalmasın arkadaş......