3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Madencinin gülen yüzü simge oldu

Zonguldak’ta yaklaşık 40 yıl önce çekilen gülen madenci fotosu, bir çok kurumun duvarlarını süslüyor. Yaklaşık 2 metreye 2,5 metre ebadında olan foto sendika ve kurum yetkililerinin umut kaynağı oluyor.

Zonguldak’ta eski adı Ereğli Kömür İşletmeleri (EKİ) olan Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK)’nda çalışan, Çaycuma ilçesinin Perşembe beldesi Muharremşah Köyü’nden olan Selahattin Arabacı’nın yaklaşık 40 yıl önce çekilmiş, yüzü siyahken gülen fotosu simge haline geldi.

Zonguldak’ta Genel Maden İşçileri Sendikası’nın girişinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda ise Genel Müdürün odasında 2 metreye 2,5 metre ebatlarında büyütülmüş olarak asılan fotoğraf, “Bütün zorluklara rağmen gülümseyebilmenin ve umudunu koruyabilmenin” simgesi olarak adlandırılıyor.

TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, makamının hemen yanında yer alan fotoğrafın çok büyük anlamlar içerdiğini belirterek, “Madencinin nasıl şartlarda çalıştığı bu fotoğrafla ortadadır. Madencinin hakkı bizim için çok önemlidir” dedi.

GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer de, sendika girişinde bulunan fotoğrafın kendilerine umut ve güç verdiğini ifade ederek, “Madencinin hakkı bizim için çok önemlidir. Hiç kimseye yedirtmeyiz” dedi. 

Aynı fotoğraf, Kamu-İş Sendikası Genel Sekreteri Erhan Polat ve TÜİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek’in de odalarında bulunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2008 Pazartesi 15:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÖZLEM ULAMA IP: 78.188.28.xxx Tarih : 12.08.2008 17:23:34

Bu zonguldak halkının ne kadar sıcakkanlı olduğunu hayatta her şeye rağmen gülmeyi başarabildiği anlatıyor bence.Bu resimi elimde olsa her keze her yere ulaştırırdım özleliklede elleri cebinde gezip oturduğu yerden milyarlarca maaş alan ve hala bu paraların azlığından yakınan millet vekilleri, bakanlar ve devlet büyüklerine.Bence bu resim herkeze ibret olmalı.İnsanlar kelle koltukda çalışıp belkide bir daha girdiği o ocakdan çıkamayacağını, akşam evine çocuklarının yanına dönemeyeceğini bile bilede olsa gülebiliyorlar.İyiki zonguldaklıyım.Bütün zonguldaklılara selamlar saygılar...