3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Madencinin tedavisi sürüyor

Zonguldak'ta maden ocağında meydana gelen göçükten 32 saat sonra canlı olarak çıkarılan Ahmet Koçaklı, bir daha ocağa girmeyeceğini söyledi.


Zonguldak'ın Gelik beldesinde kaçak maden ocağında meydana gelen göçükten 32 saat sonra canlı olarak kurtarılan Ahmet Koçaklı, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde özel bir odaya konularak tedavisi sürüyor.

Ocaktan çıkmasına on dakika kala ocağın göçtüğünü belirten Koçaklı, kendisi gibi göçük altında kalan ve çıkarılmaya çalışırken ölen Murat Balık ile ocak içerisinde devamlı konuştuğunu söyledi. Göçük altında kalan diğer işçilerle anlaşarak dışarı çıktıklarında adak keseceklerin kaydeden
Koçaklı, "İşim bitmek üzereydi. Ocağa bağ atıyordum saat 13.00'da gidecektim. Çıkmama 10 dakika vardı. Direkler kırılmaya başladı. İçeri kaçamadım ileri kaçtım. O anda taşlar düştü üzerime 30 saat kadar kaldık içeride. Üzerim hep doluydu. 30 metreye kadar üzerime çöktü" dedi.
Göçük altında hissettiklerini anlatan Koçaklı, "Öldüm dedim. Her şeyi düşündüm, hatta şuradan kurtulayım bir tane adak adadım onu keseceğim. Ölen çocukla anlaştık. Buradan kurtulursak ortak adak keselim dedim. O da 'Tamam abi keseriz' dedi. O öldü ama. Bağırarak konuşuyorduk. 'Çok kötüyüm nefes alamıyorum' dedi. Daha girmeyeceğim" dedi.


Ahmet Koçaklı'nın doktoru Doç. Dr. Selçuk Keser, yaralının genel durumunun iyi olduğunu belirtti. Yaralının iyileşmesinin üç ay sürebileceğini belirten Doç. Dr. Keser, "Hastamızın sağ bacağında ezilme ve açık kırık gelişmişti. Geldiği zaman acil müdahalesi yapıldı. Şuanda genel durumu iyi. Medikal ve cerrahi müdahalesi yapıldığından sonra takip ediyoruz. Diğer dahili branşların ve bizim takibimiz altında bundan sonraki gelişmeleri takip edeceğiz. Vücudundaki ezilme sonucu ortaya çıkan hasar özellikle böbreği rahatsız etmekte. Böbrek yetmezliğine sonuç olabilmektedir. Medikal tedavi önemli. Açık kırığı var. Gerekli cerrahi müdahale yapılmasına rağmen bunun bir iyileşme süresi var. Kaslarda ve sinirlerde bir miktar harabet var. Bu harabetin geçmesi için yaklaşık üç aylık bir süre gerekli olabilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 18:25:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?