3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Mahalleli asfalt için yol kapattı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Hamzafakıhlı Köyü Akpınar Mahallesi sakinleri, yoldan kaynaklanan tozdan dolayı evlerinde oturamadıkları gerekçesi ile OSB yolunu bir süre trafiğe kapattı.

Ereğli Organize Sanayi Bölgesi'nin sınırları içerisinde yer alan Hamzafakıhlı Köyü'ne bağlı Akpınar Mahallesi'nde yaşayan romen vatandaşlar, yolu kullanan araçların aşırı hız yaptığı ve tozdan rahatsız oldukları gerekçesi ile OSB yolunu 1 saat süre ile trafiğe kapattı.

Yolun ortasına çekyat, sandalye koyup üzerine oturan mahalle sakinleri, kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını iddia ederek, yolun asfaltlanmasını istediler.

Yolun kenarında evi olduğunu belirten ve Türk Bayrağı açarak oturma eylemi yapan Necati Kaçmaz, 'Sağlığımız tehlikede onun için oturma eylemi yapıyoruz. Kaymakamlığa defalarca giderek tozdan rahatsız olduğumuzu söyledik. Birkaç defa suladılar, biz asfalt istiyoruz' dedi

Olay yerinde Jandarma ekipleri hazır bulundu. Ereğli OSB Müdürü Tuncay Turan, "İhale yapıldı. Müteahhit çalışmaya başlayacak. Çalışma bitene kadar yol her gün ıslatılacak" sözleri ile vatandaşlar ikna edilerek uzun araç kuyruğunun oluştuğu yol, 1 saat sonra trafiğe açıldı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 14:48:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?