3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Mahallelinin baz istasyonu tepkisi

Kdz. Ereğli ilçesinde bir apartmanın üzerine kurulan baz istasyonu nedeniyle tepki gösterdi.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Müftü Mahallesi'nde mahalle sakinleri Çetin Taşpınar isimli vatandaşa ait olan apartmanın üzerine kurulan baz istasyonuna tepki gösterdi.

Mahalle sakinleri baz istasyonunun kanser yaptığını iddia ederek kaldırılmasını istedi. Mahalle sakinleri baz istasyonunun kaldırılması için imza toplayarak Ereğli Kaymakamlığı'na verdiklerini söyledi. Baz istasyonunun bir an önce kaldırılmasını isteyen mahalle sakinleri yetkilileri göreve çağırdı. Baz istasyonunun kaldırılmasını isteyen mahalle sakini Şeref Çelik, "Baz istasyonlarının radyasyon saçtığını, çoluk çocuğumuzun sağlık konusunda olumsuz olduğu bilimsel bir gerçektir. Bilimsel gerçek bir sürü tıbbi profesörlerimizin açıklaması vardır.

Mahkeme kararları ve Yargıtay Kararları mahalle içersinde baz istasyonu kurulması kesinlikle yasaktır. Kaymakamlığı başvurulmuştur. Ama birçok yerde duyarsız olmuştur. Lütfen Kaymakamımızı ve Cumhuriyet Savcımızı buraya davet ediyoruz. Lütfen kaldırılmasını istiyoruz. Kiracılar panik içinde ben mesela ev sahibiyim kiracılarımız evlerden çıkmak istiyorlar. Birisi üç beş kuruş para kazanmak için biz burada maruz kalıyoruz. Yani bu ekonomik şartlarda bu şekilde olabilir mi? Bu kadar duyarsız ve sahipsiz bir ülke olabilir mi? Lütfen kamu yararına Kaymakamın ve Cumhuriyet Savcısı'nın yargıyı davet etmek istiyoruz. Buradan Cumhuriyet Başsavcısına suç duyurusunda bulunuyoruz. Halk adına" dedi.
Mahalle halkı olayı alkışlar eşliğinde protesto ederken, Kaymakam Osman Ekşi'yi konuyla ilgilenmesini istediler. Mahalle halkı tepkilerinden sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 19:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?