3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Mantar mevsiminde zehirlenme

Zonguldak'ın Kilimli Beldesi ile Devrek ve Ereğli ilçelerinde mantar yiyen 4 aileden toplam 16 kişi zehirlenerek hastanelere kaldırıldı.
 
Edinilen bilgiye göre, Kilimli Beldesi'nde oturan ve pazardan satın aldıkları mantarı pişirerek evlerinde yiyen Satılmış Şen (40) eşi Havva (39), kızları Mehtap (10) ve Meliha Şen (20) mantardan zehirlendiği şüphesiyle kaldırıldığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Pazarda açıkta satılan mantarların denetlenmesi için yetkilileri göreve davet eden Şen ailesi, "Pazarda açıktan satılıyordu. Sürekli alıp yiyorduk. Bu kez aceleye geldi dikkatlice incelemedik. Aslında bilmeden yemememiz gerekiyor" dedi.
Zonguldak'ın İnağzı Mahallesi'nde oturan ve Kilimli Beldesi'ndeki aynı yerden mantar aldıkları bildirilen Ömür (25) ve Neslihan Aydoğdu (40) mide bulantısı şikayetiyle Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Ereğli İlçesi Işıklı Köyü'nde meydana gelen diğer olayda ise ormanda topladıkları mantarları yiyen Durmuş Altun (52), eşi Fatma(54), çocukları Özkan (14), İbrahim (32) ve Hacı Kadın Altun (26) da şüphe üzerine yakınları tarafından götürüldükleri Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde müşahede altına alındı. Aynı aileden 3 kişinin de Ereğli Devlet Hastanesi'nde tedavi edildiği öğrenildi. Altun ailesi fertleri, "Ormandan her sene fındık mantarı topluyorduk. Hiç bu zamana kadar böyle bir şey olmadı. Her sene yediğimiz mantarlardı. Ama midemiz bulanınca kendimizi hastanede bulduk. Tedavi altına alındık. Artık her mantarı yememiz gerekiyor. Bundan sonra daha dikkatli olacağız" diye konuştu. 

Ayrıca Devrek İlçesi'nde aynı aileden 2 kişinin de yediği mantardan zehirlenerek Zonguldak ve Devrek'teki hastanelerde tedavi altına alındığı kaydedildi. Yetkililer, yedikleri mantardan zehirlendikleri tahmin edilen ailelerin sağlık durumlarını iyi olduğunu söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 22:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?