3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Maskeli Beşler'i kamera yakalattı

Zonguldak'ta, bir süre önce bilgisayar malzemeleri satan bir iş yerinde hırsızlık yaptığı ileri sürülen 5 genç yakalandı.


Zonguldak'ta bilgisayar aksesuarı satışı yapılan bir iş yerinde dört ay içerisinde üçüncü hırsızlık olayı meydana gelmişti. Daha önceki iki olay nedeniyle güvenlik kamerası sistemi kurulan iş yerine giren iki genç güvenlik kamerasını görünce hayrete düşmüştü.

Güvenlik kamerasına bakarak kendilerini teşhir eden şahıslardan biri hemen eğilerek paçasındaki maskeyi takarak yüzünü gizlemeye çalıştı. Çabasına rağmen kameradan kaçmayı başaramadı. Diğeri ise elinde bulunmasına rağmen kamerayı görmenin şaşkınlığıyla maskeyi kullanmak yerine bir süre kamerayı incelemesi üzerine kimliğini deşifre etti.

Kapıda gözcülük yapan üçüncü kişinin de yaklaşan başka bir şahsı görmesi ile arkadaşlarına çabuk olmalarını söylemek amacıyla içeriye girince kameralara yakalanmıştı. Gençler, içeriden 23 adet 2 GB toshiba flash disk, 4 adet 4 GB flash disk, 2 adet Ani Coll cep telefonu, bir adet safir marka cep telefonu, 1 adet Kavai disk çalar, 5 adet Sony Mp çalar, 3 adet sony Mp 4 çalar, 5 adet kart okuyucu, 1 adet kablosuz mause, 5 adet markasız 1 gb hafıza kartını çalarak kayıplara karıştılar.


5 KİŞİ YAKALANDI
Gençlerin kimliği, güvenlik kamerası görüntülerini izleyen Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekiplerince belirlendi. Çalınan malzemelerden bir kısmının izini bulan polis, elinde maskesiyle kameraya bakan şahsın H.E.K. (16), gözcülük yapan şahsın F.D. (18), paçasından maskeyi çıkaran şahsın B.C.B. (18) olduğunu tespit etti. Polisler çalıntı malzemelerle birlikte gençleri yakaladı. Bu arada görüntülerde gözükmeyen ama olaya adı karışan iki kişi daha gözaltına alındı.


Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrenci oldukları belirlenen gençlerin aynı işyerine daha önce girdiklerini itiraf ettikleri belirtildi. Çalınan malzemelerden bir kısmını da ele geçiren polis, gençleri adli makamlara sevk etti. Suçunu kabullenen gençler ifadesinde, güvenlik kamerası beklemediklerini, her ihtimale karşı maskeleri de yanlarında bulundurduklarını söylediği öğrenildi.


Malzemeleri teslim edilen iş yeri sahibi Tayfun Babalık, gençlerin ailesi ile görüştüğünü hırsızlık olaylarında uğradığı yaklaşık 40 bin YTL'lik zararın karşılanması sözü vermeleri nedeniyle şikayetinden vazgeçtiğini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 14:21:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?