6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Matruşka benzetmesine cevap!

DEVLET BAKANI KAVAF, MATRUŞKA BENZETMESİNE CEVAP VERDİ

Zonguldak'ta, huzur evi ve yetiştirme yurtlarını ziyaret eden Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Berhan Şimşek'in 'matruşka' benzetmesine cevap verdi.

Bakan Kavaf'ın yeni ceketini giymesi dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel bir ödül töreninde aynı kıyafetleri giymişler ve "Gazeteciler yarın 'Pişti oldular' diye haber yapacaklar" demişti.

Tokat Milletvekili Yüksel, eve giderek ceketini değiştirmişti. Bakan Çubukçu da bu kez Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın aynı ceketi giydiğini görünce "Buna pişti denmez ruh ikizi denir" demişti.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek de, Bakanların giydiği elbiseye matruşka benzetmesi yapmıştı. Zonguldak'ta aynı kıyafetle Zonguldak gezisini sürdüren Selma Aliye Kavaf, Zonguldak Valiliği ziyaretinde Berhan Şimşek'e cevap verdi. Gazetecilerin soruları üzerine Kavaf, "CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek için matruşka benzetmesine, "Bu olay talihsizlik. Siyasette politika üretemeyen insanların, siyaset üzerinden polemik yapmaları, siyaseten aciziyetini gösteriyor" dedi.

Ziyaretiyle ilgili değerlendirme yapan Kavaf, şöyle konuştu: "Devrek, Çaycuma'da huzurevi ve yetiştirme yurtlarını gördük. Ardından Ereğli'ye geçeceğiz. Ziyaretlerin sonunda akşam Ankara'ya döneceğiz. Hizmetleri yerinde gördük yerinde inceledik. Daha önce de gelmiştim. Ancak Bakan olduktan sonra ilk kez Zonguldak'a geliyorum. Zonguldak panaromik bir ilimiz. Doğal güzellikleri var. Ancak, belediyecilik anlayışı yeterli düzeyde değil. Zonguldak daha çok kömür ve madencilikle tanınan bir şehrimiz."

DEVLET BAKANI KAVAF, MATRUŞKA BENZETMESİNE CEVAP VERDİ
DEVLET BAKANI KAVAF, MATRUŞKA BENZETMESİNE CEVAP VERDİ
DEVLET BAKANI KAVAF, MATRUŞKA BENZETMESİNE CEVAP VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2010 Cuma 13:25:05
Güncelleme :18 Haziran 2010 Cuma 18:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?