3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Memurlar alanlara indi

MEMURLAR ALANLARA İNDİ

Kamu çalışanları, hükümetin memur üzerindeki ekonomik politikalarını protesto etmek ve toplu sözleşme ve grev hakkının verilmesi için meydanlara indi.

Memur-Sen konfederasyonuna bağlı sendikaların temsilcileri ve üyeleri Zonguldak Madenci Anıtı önünde, hükümetin memurlar için uyguladığı ekonomik politikalarını protesto etti. Konfederasyon adına basın açıklaması yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, TBMM'nde görüşmeleri devam eden 2010 Bütçe Kanunu Tasarısının kamu görevlileri ve sabit gelirlilerin beklenti ve taleplerini karşılamaktan uzak olduğunu söyledi. Ekonomi büyürken de küçülürken de sermaye kesiminin kazanmaya devam ettiğini vurgulayan Aşkar, ekonomideki küçülmenin kamu çalışanlarına kesildiğini belirtti. Bu kapsamda, 2010 Bütçe Kanunu Tasarısının yeniden ele alınmasını isteyen Aşkar, kamu görevlileri başta olmak üzere ücretlilerin, gelirlerini artıracak giderlerini azaltacak şekilde düzenlenmesini talep ettiklerini söyledi.

2010 yılında toplu sözleşme imzalamaya kararlı olduklarını vurgulayan Kamuran Aşkar, ancak, iktidar partisinin uluslar arası sözleşmeleri dayanak göstererek kamu görevlilerine toplu sözleşme ve grev hakkı tanımak yerine Avrupa Sosyal Şartı'nın 5. ve 6. maddelerine koyduğu çekincelere dayanarak bu hakkı vermekten kaçındığını belirtti. Toplu görüşme ve Grev hakkının yanı sıra memura siyaset yasağının kaldırılmasını talep eden Aşkar, toplu sözleşme ve grev hakkı alıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini, bir mesafe alınmaması durumunda da 2010 toplu görüşme masasına oturmayacaklarını kaydetti.

MEMURLAR ALANLARA İNDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 15:52:04
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 18:47:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?