3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Meteorolojiden uyarı

Zonguldak Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yurdun iç ve batı kesimlerinde lodos fırtınası ile sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Zonguldak Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yurdun iç ve batı kesimlerde lodos fırtınası ile birlikte sağanak yağış geçişlerinin beklendiği ve kuvvetli rüzgar eseceği açıklandı. Meteoroloji Zonguldak Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların ve yetkililerin yıdırım düşmesine ve su baskınlarına karşı duyarlı olması gerektiği belirtildi. Yapılan açıklamada, “Yurdun batı kesimlerinin Pazartesi akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de kuvvetli lodos ile birlikte başlayacak sağanak yağışlar Salı günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Batı ve orta Karadeniz'de etkisini sürdürecek. Rüzgar Pazartesi Gecesi ve Salı günü iç ve batı kesimlerinde Güney-Güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Hava sıcaklığı Salı günü yağışla birlikte yurdun iç ve batı bölgelerinden başlayarak 6 ile 8 derece azalacak. Yurdun iç ve batı kesimlerinde beklenen lodos fırtınası ile sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara karşı su baskınları, yıldırım, çatı uçması gibi olaylara karşı vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir. Halen Ege'de güney yönlerden kuvvetli olarak esmekte olan rüzgarın etkisini artırarak, Pazartesi akşam saatlerinde Ege'de Salı günü sabah saatlerinde Batı Akdeniz'de Salı günü akşam saatlerinde Orta Karadeniz'de 7 ile 8 kuvvetinde fırtınaya, Marmara ile Salı günü sabah saatlerinde Orta Karadeniz'de 6 ile 7 kuvvetinde fırtınanın rüzgara dönüşmesi bekleniyor” denildi

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 17:02:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?