3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Meteoroloji'den yağışlı hava uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yurdun batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği belirtilirken, sel baskını ve taşkınlara karşı vatandaşlar uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, hafta sonu yurdun batı bölgeleri yağışlı havanın etkisi altında kalacak ve yağışlar önümüzdeki hafta ortasına kadar sürecek.

Cumartesi sabah saatlerinde Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında başlayacak yağışların öğle saatlerinden itibaren Marmara, Ege, Batı Akdeniz bölgelerinde devam edeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak olacağı belirtilen yağışların Trakya ile İç Ege'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de de etkili olması bekleniyor.

Cumartesi günü poyraz rüzgarının ise kuvvetli ve kısa süreli fırtınaya dönüşeceği kaydedildi. Pazar günü devam edecek yağışlı havanın Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz kıyıları ile akşam saatlerinde Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun batısında etkili olması bekleniyor. Yağışların Trakya, İç Ege, Göller yöresi ile Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Anadolu'nun batısında kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Aynı gün Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli ve kısa süreli poyraz rüzgarı bekleniyor.

Yağışlı havanın önümüzdeki hafta ortasına kadar yurdun güney ve batı kesimlerinde etkisini sürdüreceği belirtilirken hava sıcaklıklarının batı bölgelerinde 1 ila 3 derece arasında azalacağı kaydedildi. Sel baskınlarına karşı vatandaşlar, fırtınaya karşı tüm gemi ve balıkçı tekneleri uyarıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 16:46:09
Güncelleme :8 Şubat 2008 Cuma 16:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?