3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Meyve bahçesi kurulacak

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde Zonguldak İl Tarım Müdürlüğü ve Gökçebey İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan Bodur Meyvecilik Kursu için büyük bir meyve bahçesi kurma ve işsizliğin ortadan kaldırılması için istihdam oluşturulması hedefleniyor.


Gökçebey ilçesinde Kaymakam Çetin Kılınç ilçede yapılan Bodur Meyve Yetiştiriciliği Kursu için yaptığı açıklamada Gökçebey’de son zamanlarda artan işsizlik konusunda değinerek ilçede başlayan kurs hakkında açıklamalarda bulundu. Kaymakam Kılınç ilçede ciddi derecede işsizliğin baş gösterdiğini, köylerden çoğunun ilden ayrıldığını vurgulayarak Gökçebey ilçesinde başlayan Bodur Meyvecilik Kursu’ndan başarılı şekilde gayret gösterenlerin sonunda ilçede meyve bahçesi kurarak işsizliği ortadan kaldırmayı hedeflediklerini ifade etti. Kılınç şöyle devam etti: “Çaycuma Kaymakamlığı Köylere Hizmet Getirme Birliği ile Zonguldak İl Tarım Müdürlüğü’nün birlikte yapmış olduğu Avrupa Birliği destekli bodur meyve yetiştiriciliği kursuna ilçemizden 27 çiftimiz katılmaktadır. Biz 27 çiftçimizin özellikle servisi konusunda eğitimleri yakından takip etmek şekli ile kurstan maksimum faydayla ayrılmalarını bekliyoruz ve ayrıca yardımcı oluyoruz. Bu proje tabii ki bölgemiz açısından Gökçebey açısından söyleyecek olursak çok önemli bir proje çünkü günümüzde özellikle taşkömürü faaliyetlerinin azalması nedeni ile bölgemizde baş göstermiş olan işsizlik buna bağlı olarak göç durumu ancak burada diğer alanlar da ekonomik faaliyetleri artırmakla engellenebilir. Bunlardan birincisi ise tarım alanındaki gelişmelerdir.

Bölgemiz tarım faaliyetleri açısından özellikle meyvecilik açısından gerek arazi gerekse iklim bakımından son derece elverişlidir. İlçe tarım Müdürlüğümüz ve ben bu konuda yapmış olduğumuz çalışmalarda Gökçebey açısından bodur meyve yetiştiriciliğinin çok önemli olduğu kararını aldık. Bu kursun akabinde bu kursu almış ve sertifika almış kursiyerlere Sosyal Yardımlaşma Vakfı kaynaklarından faydalanarak meyve bahçesi kurmayı hedefliyoruz. Ve böylece köylülerimizi kendi köylerinde kalmaları için göç probleminin önüne geçmek ekonomik anlamda ise sadece taşkömürü alanına bağlılıktan bölgemizi kurtarmak niyetindeyiz. Kursun insanlarımız açısından ve kursa gidenlerin açısından hatta bölgemiz açısından güzel olmasını hayırlı sonuçlara vesile olmasını temenni ediyorum ve bu kursun açılmasında emeği geçen tabii ki başta Valimiz, İl Tarım Müdürlüğümüz, Çaycuma Kaymakamlığı ve ilçemizdeki tarım konusundaki özverili çalışmalar gösteren İlçe Tarım Müdürlüğümüzü kutluyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 11:56:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?