6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Mezbahadaki kesimlerde indirim

ZONGULDAK BELEDİYE MEZBAHANESİ’NDEKİ KESİMLERDE İNDİRİM YAPILDI

Zonguldak Belediyesi 2010 yılı gelir tarifesinde yapılan değişiklikle, Belediye Mezbahanesi’nde yapılan büyükbaş hayvan kesimlerinde indirim yaptı.

Zonguldak Belediyesi’nden yapılan açıklamada daha önce kesilecek hayvanın kesim bedeli kilogram başına birim fiyat üzerinden yapılırken, 2010 yılı itibariyle bu uygulamanın adet başına 35 TL.olarak belirlendiği duyuruldu. Aynı açıklamada Zonguldak esnafının şimdiye kadar fiyatların yüksekliğinden şikayet etmesi dikkate alınarak yapılan bu değişikliğe belirlenen 35 TL'ye kaçak kesim dahi yapılamayacağı ifade edilerek, ayrıca kaçak kesimler için de yine ceza tutarının 400 TL'ye çıkarıldığı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini açıklayan Belediye Başkanı İsmail Eşref, Zonguldak Belediye Mezbahanesi’nin merkez hariç ilçe ve beldelerdeki tek mazbahane olduğunu vurgulayarak, "Bu aynı zamanda toplum sağlığı ile de doğrudan ilgili bir konu. Sağlıksız ve hijyenden uzak ortamlarda yapılan kesimlerde tüketicinin sağlığı da riske atılmış oluyor. Artık fiyatlarımız da makul bir düzeye çekilmiş olduğundan Zonguldak esnafını mezbahanemizde kesim yapmaya çağırıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 15:49:00
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 16:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?