6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Mezunlar pilav gününe hazırlanıyor

MEZUNLAR PİLAV GÜNÜNE HAZIRLANIYOR

Kdz. Ereğli Lisesi Derneği geleneksel olarak yapılan “Pilav Günü” etkinliğine hazırlanıyor.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bulunan Ereğli Lisesi Mezunları Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan “Plav Günü” hazırlıkları başladı.

Dernek Başkanı Mustafa Gür, derneğin 1999 yılında kurulduğunu o günden bu güne kadar geleneksel olarak yapılan “Pilav Günü”nün bu yılda 29 Mayıs 2010 Cumartesi günü yapılacağını söyledi.

Gür, “1999 yılında kurulan Ereğli Lisesi Mezunları Derneğimiz tarafından geleneksel olarak her yıl mayıs ayının son cumartesi günü düzenlenen pilav günü etkinliğimiz bu yıl 29 Mayıs 2010 cumartesi saat 13.00'da okulumuzun bahçesinde gerçekleşecektir. Derneğimiz yine geleneksel hale getirdiği 'Mmezunlar Gecesi'de yine bu yıl damla düğün salonunda aynı günün akşamında saat 19.30'da mezunlarımızın katılımları ile yapılacaktır. 1965 yılında kurulan ve ilk mezunlarını 1968 yılında veren Ereğli'mizin en köklü lisesi bu yıl 42. dönem mezunlarını verecektir. Ereğli Lisesi'nin geçmiş 41 dönemde verdiği 22 bini aşkın mezunu, yurt sathına dağılmış, ülkesi ve ulusunu yüceltmek, çağdaş uygarlık düzeyini yakalamak ve aşmak için, ter döken yararlı insanlar olarak görevlerini başarıyla sürdürmektedirler. Pilav ve çilek şurubu yalnızca sevimli bir bahane olmaktan öte bir şey değil. Asıl olan geçmişte yaşanan ve vazgeçilemez dostlukların, anıların buğulanan gözlerle yeniden anımsanması ve yaşanmasıdır. 1965 yılından 2009 yılına kadar mezun olan herkes ulaşabildiği okul arkadaşları ile sabahçısı, öğlencisi, süperi, normal, gece lisesi mezunları koşun okulunuzun bahçesine. İçinizdeki hiç ölmeyecek çocuğu yeniden canlandırın. Onun özgürce okulunuzun bahçesinde doyasıya oynamasına izin verin diyerek mezunlarımızı bu güzel günde aramızda görmek istiyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 09:58:01
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 10:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?