3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

MHP: Ekonomi yabancı ellerde

Milletçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri Cihan Paçacı, hırsızlığın, kapkaçın artığı bir yerde ekonominin iyiye gittiği söylenemeyeceğini ifade ederek, Türk ekonomisinin yabancıların elinde olduğunu belirtti.

Zonguldak Sanayi ve Ticaret Odası Lokali’nde yapılan MHP’nin Genişletilmiş Divan Kurulu Toplantısı’na MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Genel Muhasip Yardımcısı Mihrali Aksu, İl Başkanı Mustafa Korkutan ve partililer katıldı.

Toplantının basına açık bölümünde konuşan MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, "Bu hafta sonuna kadar 6 ilde divan toplantılarımız sürecektir. Bu toplantılarda, dünyada ve Türkiye’de olup bitenler hakkında bilgi vermek ve partimiz hakkında düşüncelerini öğrenmek için bu toplantıyı tertip ettik. Türkiye’nin kırmızı çizgileri yeşil dolarlarla değiştirilmiş, Kıbrıs elden gitmek üzeredir. Hükümet enflasyon düştüğünden bahsetmektedir. Eğer bir ülkede hırsızlık, kapkaç ve satmak için otobüs durağı sökülüp götürülüyorsa buna nasıl ekonomi iyi gidiyor dersiniz. Somali’de enflasyon sıfırdır. Ama insanlar açlıktan ölmektedir, önemli olan halkın enflasyonunu düşürmektir. AK Parti hükümeti uyguladığı ekonomi politikasıyla Türk ekonomisini adeta bir rantiye cenneti haline dönüştürülmüştür. Her konuda teslimiyetçiliği ana politika haline getiren AK Parti, Türkiye’yi dış politikada olduğu gibi ekonomiyi de yabancıların kontrolü altına sokmuştur. Eğer bir ülkenin başbakanı ben Türk milletinin başbakanıyım diyemiyorsa, düşündürücüdür. Eğer bu hükümet, terörist başı Apo’nun yeniden yargılanmasını gündeme getirirse, bu dünyayı onlara zindan ederiz" dedi.

Toplantının ikinci bölümü, basına kapalı olarak yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2005 Cumartesi 22:44:21
Güncelleme :27 Mart 2005 Pazar 14:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?