3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

MHP 40. yılını kutladı

Zonguldak Ülkü Ocakları tarafından MHP’nin 40 kuruluş yıldönümü nedeniyle anma ve kutlama programı düzenlendi.

Programda ilçe ve belde belediye başkan adayları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri adayları da kamuoyuna tanıtıldı.
Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Salonu’nda yapılan programa MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, Merkez İlçe Başkanı Hamdi Ayan, Zonguldak Belediye Başkan Adayı Selahattin Gülay, ilçe, belde belediye başkan adayları, il genel meclisi ve belediye meclisi üye adayları, çevre il ve ilçe ile beldelerdeki ülkü ocakları temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, acı ve tatlı hatıraların sonunda 40 yılı tamamlamanın mutluğunu yaşadıklarını ifade etti. Korkutan, “Yufka yüreklilerle çetin yolların aşılamayacağının örnekleriyle dolu olan bir tarihin adıdır Milliyetçi hareket. Yüreğinde vatan sevgisinden başka hiçbir kaygısı bulunmaksızın tertemiz vicdanların üç hilali sancak yaparak ulaştıkları 40 şerefli yıla ermiş bulunuyoruz. Bıçak gibi ayazlarda, bir odun sobasıyla ısınılmaya çalışıldı. Çay paralarının bile ödenmekte zorluk çekildiği, ödülü çile, mağduriyet ve mahkumiyet olduğu bir tarihtir 40 yıl. Heyecandır, inançtır, sevdadır. Sonu gelmez tuzakların, bitmeyen oyunların, paha biçilemeyen bir mücadelenin adıdır. Tarih boyunca bu kadar haklı olan ve haklı çıkan ancak hakkı bu kadar yenmiş bir dava daha yoktur. Biz bu hakkın peşindeyiz. Birilerin lütfü ile gerçekleşemeyeceği ortadır. Bu hareket kendi yatağını kendi aşarak, kendi mecrasında büyüyerek akmaya devam etmektedir. Mevsimlere göre kuruyan, yağışlara göre sel olan suyun arayışında değiliz. Bizim yol haritamızda akıl, sabır, şuur, denge ve ihtiyat yer almaktadır. Dibi görünmeyen kuyulardan su içemeyiz, dersimizi tarihten alırız. İhanetlere karşı dikkatin, hilelere karşı uyanıklığın, bozgunlara karşı tedbirin, çürümeye karşı öze dönmenin adıdır Milliyetçi Hareket. Bu nedenle günlük siyasetlere alet olmadık. Bundan sonra da olayları mevziden değil, cepheden gören, tarihin birikimlerini göz ardı etmeden yolumuza devam edeceğiz. Başbuğumuz Türkeş, gerektiğinde mağdur olmanın ama asla mahkum olmamanın yolları öğretmiştir. Ne engellerden yılarız, ne de mücadele etmekten yoruluruz” dedi.
Korkutan, tüm ilçe belediye başkan adaylarını, il genel meclisi ve belediye meclisi üye adayları ile teşkilatın merkez ilçe başkanlarını platforma davet etti. Korkutan adayların isimleri ile tek, tek anons ederek, adayları salona tanıttı. Korkutan, salonda erkek adaylara dönerek, “Bu beyler Zonguldak’ı yönetmeye talip. Bu beylere birde beyler beyi gerekiyordu. Beylerbeyimizi yani Zonguldak Belediye Başkanı Adayımız Selahattin Gülay’ı davet ediyoruz” diyerek, Gülay’ı davet etti.

TOPTAN’A ELEŞTİRİ

Korkutan, aday tanıtımından sonra yaptığı konuşmada ise TBMM Başkanı Köksal Toptan’ı eleştirdi. TBMM Başkanı Toptan’ın görevi nedeniyle gurur duyduklarını anlatan Korkutan, Toptan’ın yıllardır milleti millete, kendisini de meclise emanet ettiğini ifade etti. Her seçildiğinde dönemlerde farklı masalların anlattığını ileri süren Korkutan, “Çok gururlu bir görevde bulunan, Zonguldak’a hizmet noktasında sıfırı ifade eden Köksal Toptan, geçtiğimiz günlerde seçim yatırımı açılışı sebebiyle yeniden geldi. Ne açılsa geliyor. Durak açılsa geliyor, park açılsa geliyor. Başka şeyler açılsa da geliyor. Geldiğinde İl Başkanı Hamdi Uçar’ı göstererek, muhtarları onlara emanet ettiğini söylemiş. Bu Toptan’ın huyudur. Ömrü boyunca 30 yıllık siyasi hayatı boyunca hep milletvekili çıkmış, kendisini meclise, milleti millete emanet etmiştir. Bu memlekette bir çivisi dahi bulunmamıştır. 2002’de bir masal anlattı, 2004’de bir masal anlattı. Şimdi yine bu memlekete geldi bir masal daha anlatıyor. Adı Filyos masalı. Yeter artık. Biz masal dinlemekten bıktık, artık Köksal Toptan masal olmalıdır. Hiçbir şeyin hatırı yoksa bu 40’yılın hatırına hepinizden destek talep ediyorum” dedi.

BELEDİYE BURÇLARINA 3 HİLAL SÖZÜ

Zonguldak Belediye Başkan adayı Selahattin Gülay’da yaptığı konuşmada, 30 Mart 2009 Pazartesi günü, Zonguldak Belediyesi burçlarına 3 hilal bayrağını dikecekleri sözünü verdi. Tüm partililerle 30 Mart 2009 tarihinde belediye binası önünde buluşma çağrısında bulunan Gülay, Gülay, “Allah’ın izni, milletin desteğiyle 3 hilal bayrağını, 30 Mart sabahı Zonguldak Belediyesi’nin burçlarına dikeceğim. Bireri bizleri kendi menfaat ve çıkarları doğrultusunda bizleri yüzde 5, yüzde 7, yüzde 10 gösteriyor. Ama ben 6 aydır Zonguldak’ı geziyorum. Bu bayrağı dikeceğime inanıyorum. Başbakan Erdoğan, ‘Seçimler medyayla alınmaz, halkla alınır’ diyor, ama onun temsilcileri tam tersini yapıyor. Ben tüm bunları tahmin ediyordum. Onun için 6 ay önce aday çıktım. Ben halkla beraberim. Halkla da seçimi alacağım. Belediye binası önünde tüm arkadaşlarımızla buluşalım” diye konuştu.
Konuşmaların ardından MHP’ye üyeliği 40 yılını dolduran avukat Celal Yetimoğlu’na, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli adına içerisinde 999 adet 9 bulunan ve 3 hilal şeklinde şilt hediye edildi. Daha sonra açık arttırma usulü ile para toplanırken, Ülkü Ocakları’nın en genç üyesi olan Fener Lisesi 1. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Lokman Öztürk’e halı üzerine el işlemeli, hilal içerisindeki bozkurt amblemi olan tablo hediye edildi.
Program Ali Kınık tarafından verilen konseri ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 14:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?