3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

MHP adayına çoşkulu karşılama

MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Selahattin Gulay, Tepebaşı mahallesinde görkemli bir şekilde karşılandı.


MHP Zonguldak Belediye Başkan adyı Selahattin Gülay, Merkez İlçe Başkanı Hamdi Ayan ile bitlikte 11. kahve toplantısını Tepebaşı mahallesinde yaptı. Meşalelerle karşılanan Gülay mahallelinin yoğu ilgisi ile karşılaştı. Sloganlar eşliğinde sevgi gösteresinde bulunulan Güley yaptığı konuşmada, rakip adaylarını eleştirdi.


Eleştirilerine Eski Belediye Başkanı İsmail Eşraf ile başlayan Gülay, “Birilerinin Zonguldak’ı paylaşma politikasını biz bozacağız. Silah göstermekle arsa alacak, bilmem ne alacak. Diğeri, de insanların hür iradesine ipotek alacak. Allah’ın izniyle biz 30 Mart’ta söke söke seçimi alacağız” dedi. İstihdama yönelik projeler ve dürüst meclis üyeleri ile seçmenin karşısına olduklarını anlatan Gülay, Tepebaşı mahallesinde ilk yılda 20 kişiyi işe alma sözü verdi.


Gülay, “Seçilirsem, seçim bildirgemde projeler var. Bu projelerle Zonguldak’ı ayağa kaldıracağım. İlk 1 yılda 2 bin kişiye iş vereceğim iş. Bu projeleri üniversite hocaları ile birlikte hazırladım. Bunları yaparken de Başkan yanıma geldi. Seçilirsem Tepebaşı mahallesinden adam alıp alamayacağımı sordu. O zaman 20 kişinin Tepebaşı mahallesinden olacağı sözünü verdim. Tepebaşı Zonguldak’ın ikinci büyük mahallesi, belki 20 değil, 30 kişi alacağım. 25 yılda leke almadan siyaset yapmak kolay değil. Ben helal para ile yaptım siyaseti. Belediye meclis üyelerinden bile para almadım. Kendilerine de sorun. Ben para istemedim. Benim belediye meclisim, namuslu, temiz, dürüst, şerefli adamlardan oluşacak. Zonguldak’ta 6 aydır sözler veriyoruz. Verdiğimiz sözleri tutmalıyız. Tutmak için, bana cesaretli, ama gerçekten temiz, dürüst insanlar lazım. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımla çalışmaktan mutluluk duyuyorum hepsini de ayrı ayrı kutluyorum. Onun için seçim bildirgelerinde hepsinin resmini yayınladım. Bu kadroyla bu projelerimin tamamını gerçekleştireceğimi söylüyorum, yeniden Zonguldak’ı Türkiye’nin Almanya’sı için elimden geleni yapacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum” dedi.

SEÇMENE ÇAĞRI
Zonguldak halkının bilinçli oy kullanan nadir illerden biri olarak gösteren Gulay, partili ve partisiz tüm insanlara destek çağrısında bulundu. Gulay, “Zonguldak halkı kadar bilinçli oy kullanan çok nadir il vardır. Her dönem iktidarı belirler. Dengeli oy verir, akıllı oy verir. Belediyeyi dürüst insanlara, namuslu kadrolara belediye emanetini teslim etmezseniz, ne hizmeti bekliyorsunuz? Bu hizmetleri beklemeye hakkınız var mı? Kendi oy vermeniz yeterli olmayabilir. Çevrenizdeki insanlara rica edin, destek olun. Biz bu seçimi, sizlerle birlikte alacağız” diye konuştu. Zonguldak’ta MHP trenin kalktığını vurgulayan Gülay, şöyle devam etti;
“Seçimde millet oy verecek. Milletin oy vermediği kimse seçilemez. Aksi duruma da kimsenin gücü yetmez. Zonguldak’ta bizim tren kalktı. Çok hızlanmadan her kes yerini alsın.”


Su sorunu hakkındaki rakiplerin açıklamalarına da tepki gösteren Gülay, “Suyu ‘ben’ çözdüm diye kavga ediyorlar. Zonguldak’ta biz yaşamıyor muyuz?. Bu insanları ahmak mı zannediyorlar. Hafta da iki gün su veriliyordu. Ellerinde kaplarla yada arabalarla çeşitli yerlere su aramaya gidilmiyor muydu? İsmail Eşref, bunun nesini çözmüş. Çözmüş de biz neden susuz kaldık? Eşref, yaptığı hatayı biliyor. Ama kamuoyuna söylenmiyor. Niye söylenmiyor bilmiyorum.

Tencere dibin kara, seninki benden kara misali. Diğeri de, ben çözdüm diyor. Ben de şaşırıyorum. Bunlar neyi çözdüler. Halen anlamadım. Yeni bir kaynaktan, yeni kuyularla baraja su mu ilave etti? Allah verdi yağmuru, baraj doldu” diye konuştu. Kendisinin oy yada benzer kaygılardan hiçbir şekilde kimseye yalan söylemediğini anlatan Gülay, rakiplerinin ise yalancı olduğunu ileri sürdü.
Ayrıca Gülay, katı atık deposunun popülist politikalarla Baklaya mevkiinden Bağlık mahallesine taşındığını söyledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 13:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?