3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

MHP adayından ağır ithamlar

MHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Selahattin Gülay, eski Belediye Başkanı ve CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı İsmail Eşref'in döneminde mantar gibi büfelerin kurulduğunu söylerken, Secaattin Gonca'nın da çok yalan söylediğini ileri sürdü.

Seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Selehattin Gülay, eski Belediye Başkanı İsmail Eşref, döneminde büfelerin mantar gibi arttığını söyledi. Eşref döneminde belediyenin battığını belirten Gülay, "Esnaf belediyeye mal bile vermiyordu. Rakiplerimden biri bu. Başka bir şeyi daha var. Biliyorsunuz, mantar gibi patlayan büfeleri, şunları, bunları. Bugün de ne sözler verildiğini bir kısmınız biliyorsunuz, bunu benim söylemem suç teşkil ediyor. Ama bunları diyorlar. Bizde de söyleyen arkadaşımız var. 10 kişinin bir araya gelip, iş kuracağı bir iş yeri mi yaptı. Başarılı olmak için kaç sene lazımdır. Bu belediye başkanı olsa, sizlere bizlere faydası olacağına inanıyor musunuz? Yaptı yapacağını, ne yaptıysa orda" dedi.

Mevcut Belediye Başkanı Secaattin Gonca'nın da sürekli yalan söylediğini ileri süren Gülay, "Ben belediyenin borcunu 160-170 trilyon olduğunu söyledim. Gonca, çıktı belediyenin borcunun 80 trilyon olduğunu söyledi. 31 Aralık'ta belediye meclisinde dağıtılan evrakta Zonguldak Belediyesi'nin borcu 132 trilyon artı faiz gözüküyor. Secaattin Gonca yalan söylüyor. Sendika başkanının dediği doğru. Bu belge, şimdi yanımda değil. Ama bir TV programına çıkıp orada göstereceğim. Benim de bir sürü hatalarım olmuştur. Ancak yapmayacağım hiçbir şey için insanlara söz vermemeye dikkat ettim. Yalan söylememeye dikkat ettim. Bir belediye başkanı çıkar borcun 160 trilyon olduğunu bile bile, 80 trilyon denilirmi? Yine asfalt konusunda da aynısı oldu. Göreve geldikten sonra borcu silemedikleri gibi su anda belediyenin borcu 160 trilyon oldu. Yüzde 100 artırdı. Bunu, emekli olması gereken ancak emekli edilemeyen işçiler var. Bankadan 17 trilyon borç aldı. Ben seçilirsem bunları mahkemeye vereceğim. Zonguldak Belediyesi'nin parası Secaattin Gonca'nın babasının parası mı? O niye namusunu şerefini kurtarmak için yargılanmaktan korkuyor. Ben bir şey demedim ki. Sadece 'mahkemeye vereceğim' dedim. Eğer mahkeme onu suçlu bulursa yargılayacak. Çünkü o 17 trilyon Zonguldak Belediyesi'nin elinde olsa, mevcut işçilerin içeride 8-10 trilyonluk alacağı var. En azından bu borcu öderdi. Gonca'nın çok yalanını yakaladım. Söyleyince kuyruğuna basmış tilki gibi bağırıyor" dedi.

SU SÖZÜ

MHP Belediye Başkan adayı Salahattin Gülay, Gonca'nın su konusunda da yalan yanlış afişler astırdığını iddia etti. Valilikten alınan resmi belgelerde su kaçaklarının da Gonca döneminde arttığını vurgulayan Gülay, "Çok ilginç, pankartlarda yazıyor. Gonca, bir çok hizmetler yapmış. Su sorununu söz vermiş, çözmüş. Vilayetten suda kaçaklarla ilgili resmi yazı aldık. Su kaçakları İsmail Eşref'in zamanında yüzde 60, Gonca'nın zamanında yüzde 62. Bu resmi bir bilgi. Su için bunun yaptığı hiçbir şey yok. O pankartlarda 'Su problemini çözdük' diyor. Utanmıyorsun ya, onu oraya yazıyorsun" dedi.

Gonca'nın çöpü kaldırma konusunda da doğruyu söylemediğini vurgulayan Gülay, Kozlu Sahil yolunda bulunan katı atık deposunun göz boyamak için kaldırıldığını ama "ara istasyon" adıyla Bağlık ve Yenimahalle arasındaki bir alana döküldüğünü kaydetti. Gülay, gerçek fakir ve fukaradan 10-15 TL'ye kadar su parası alınmaması için ciddi bir çalışma başlatacaklarını da vurguladı. Seçim süresince verilecek yardımlarında alınmasını isteyen Gülay, "Zonguldak bizi seçerse 10-15 TL ye kadar borcu olanlar varsa ciddi bir araştırma yapacağız. Parası yoktur veya unutmuştur. Keyfi olarak unutanlardan para alacağız. Fakirse belediye meclisinden yasa çıkartıp 10 TL'ye kadar borcu olan fakir fukaradan para almayacağız. Seçim süresince buzdolabı, çamaşır makinesi gibi yardımlar gelirse alın. Bu para halkın parasıdır. Çünkü Secaattin Gonca'nın ne Recep Tayyip Erdoğan'ın, ne de milletvekillerinin, 'Ben maaşımı bu ay almıyorum, fakir ve fukaraya dağıtın' dediğini görmedim, duymadım' dağıtılan paralar da milletin parası, yani sizin bizim paramız" dedi.

TBBM Başkan Köksal Toptan'ında babasına verdiği sözü tutmadığını hatırlatan Gülay, "Biliyorsunuz ben 2004 de aday adayıydım ama AK Parti beni aday yapmadı. Gonca'yı aday gösterdi. Tabi onda yapacak bir şey yok saygı duyacağız. Çok duymuyorum ama yine de saygı duyacağız. Türkiye'nin ikinci adamı geldi. Bizim dükkanımızda oturdu. İnsanlara bunu anlatamıyorum. Ama Soğuksu Semti esnafının büyük bir kısmı gördü. Benim 75 yaşındaki babam İdris Gülay'a, 'Adayımız Selahattin Gülay' dedi. Sonra, neticede bizi aday yapmadılar. Aday yapmadılar da ne oldu. Bana bir şey olmadı. Ben yine ticaretime devam ediyorum. 'Biz tek başına iktidarız. Hükümetin gücüyle Zonguldak'ta biz belediyenin borcunu da öderiz, Zonguldak'a hizmet de ederiz, işçinin parasını da öderiz' dediler. Ama bugünkü tablo ortada. Kendi kuyularını kendileri kazdılar" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 14:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?