3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

MHP İl Başkanı'ndan değerlendirme

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olaylarda ülkücü olduğunu belirten Ömer Ulusoy'un silah çekmesi olaylarını değerlendirdi. 

Ulusoy'un ülkücü olamayacağını ifade eden Korkutan, “İçimize sızmış olabilirler. Ülkücü metreye sahip değiliz” dedi. 

MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, yaptığı açıklamada, MHP'lileri, ülkücü ve milliyetçilerin tasvip etmediği olayların içine çekilmeye çalışıldığını kaydetti. Böyle bir çaba ve gayret içerisinde bulunulmasına şaşırdıklarını ifade eden Korkutan, dışarıdan yapılan sızmalarla partinin küçük düşürülmeye çalışıldığını söyledi. Bu oyunlara gelmeyeceklerini anlatan Korkutan, “MHP'nin tavrı ortada iken partilileri, ülkücüleri ve milliyetçileri olayların içerisine çekme gayretinde olanlara şaşırıyoruz. Bizim içimize dışarıdan sokuluyor. İçimize sızmış olabilirler ama bunları barındırmıyoruz. Bunları barındırmamak ve prim yapmamaları için gayretlerimiz sürüyor. Tüm parti üyeleri, milliyetçi ve ülkücüleri şiddet yanlısı olmamaları konusunda uyarıyoruz. Bazı mihraklar, milletin son kalesi olan MHP'yi küçük düşürmeye çalışıyorlar” dedi. 

ÜLKÜCÜLERE SERT UYARI
Mustafa Korkutan, sert bir dille ülkücüleri uyarırken, idari amirleri, emniyet güçlerini ve rektörlere de ikazda bulunup, dikkatli olmalarını istedi. Şiddet yanlısından ülkücü olmayacağını vurgulayan Korkutan, “Bu bizden çok, şehrin idari amirlerinin, emniyet güçlerinin ve rektörlerin sorunudur. Bunun için en az bizim kadar onlarında çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Bu tür olayların içine çekilmemizin kimseye uzaktan ya da yakından yararı olmaz. Yapılan bu olayları zaten kabul etmek mümkün değildir. Şiddet yanlısından ülkücü olmaz. Milliyetçi, vatana millete, devlete kolluk kuvvetlerine saygılıdır. Huzur bozan insan asla değildir. Silah alıp kavga etmek değildir. Herkes dikkatli olmalıdır. Başta vatandaşlar, basın mensupları, emniyet güçleri, şehrin idari amirleri, rektörler, ülkücüler ve milliyetçiler daha dikkatli olmalıdır. Bunlar milletimizi parça parça edip, bizleri birbirimize düşürüp, öğrencileri kullanmaya çalışıyorlar. Kardeş kavgasına asla taraf olmayacağız. Bu konuda çok hassasız” diye konuştu. Her ülkücünün ülkücülük oranını ölçebilecek ülkücü metreye sahip olmadıklarını vurgulayan Mustafa Korkutan, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Herkes ülkücüyüz diyebilir. Biz bu kişiye ülkücü olmadığını söyleyemeyiz. Ülkücülüğe inanmıyorsunuz diyemeyiz. Herkes ülkücü işaretini yapabilir. Başka siyasi partilerde bile milliyetçi olanlar var.kimsenin ülkücüğünü de ölçemeyiz. Elimizde bir ülkücü metre yoktur. Ama bana göre ülkücülüğün değerlerini taşımıyordur. Bana göre ülkücü değildir.Yinede bu kişiye net bir şekilde ülkücü olmadığını söyleyemeyiz. Ama hiç bir milliyetçiye veya ülkücüye de bu çatı altında değerlerimize yakışmayan hareketler sergilemesine de müsaade etmeyiz. Ama bu konuda biz daha da duyarlı olacağız.”

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 12:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail kara IP: 88.249.208.xxx Tarih : 16.04.2008 13:37:57

bende devrekliyim bende milliyetciyim ama milliyetçiliğin sağdo solda silah çekmekle olmayacağını belirtmek isterim milliyetçilik tek yumruk olmak dır silah çekmek deil bi şeylerin uruna savaşmaktır ama silahla deil yürekle lafla düşünceyle teşekkürler yaşasın miiliyetçi hareket partisi