3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

MHP Merkez İlçe Kongresi yapıldı

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Merkez İlçe Kongresi’nde tek liste ile Orhan Korkmaz başkan seçildi.


TTK Memurlar Lokali’nde gerçekleştirilen kongreye MHP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Iğdır Eski Milletvekili Abbas Bozyel, MHP Zonguldak Eski Belediye Başkan adayı Selahattin Gülay, Kamu-Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar, ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı. Kongrede Divan Başkanlığı’nı MHP İl Başkanı Mustafa yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan MHP Merkez İlçe Eski Başkanı Hamdi Ayan, “Doğruluğu haysiyeti kendime hedef aldım. 29 Mart’ta bütün beldelerde seçimlere girdik. Yapılacak her şeyi yaptık. Yerel seçimde 5 bin 400 oy aldık. Kazanmadıktan sonra aldığımız oy bir işe yaramıyor. Zonguldak’ın MHP kadrolarına ihtiyacı var. Bizden sonra göreve gelenler bizim eksikliklerimizi tamamlayacaktır. Siyaset bir başkanlıktan ibaret değildir. Bugünden itibaren onların bir neferiyim. Ülke iyi yönetilmiyor. Alt kimlik üst kimlik tartışması var. MHP kadrolarının gelmesi gerekir” dedi.


Ardından konuşan MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, “Meclis Başkanı Köksal Toptan, Filyos Projesi ile Zonguldak’tan çok oy aldı gitti. Toptan, Filyos Vadi projesi masalından vazgeçmeli. Vazgeçmezse kendi masal olmalıdır. Biz birlik beraberlik içinde seçimlere gireceğiz” diye konuştu.


MHP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Iğdır eski Milletvekili Abbas Bozyel de yaptığı konuşmasına şöyle dedi:
“Biz kongrelerimizi bu anlamıyla yapıyoruz. Biz vatanımıza namusumuza sahip çıkmalıyız. Zonguldak’ı yeni açıklanan pakette 3 bölgeye Trabzon’u 4 bölgeye aldınız. Adaletli olmanız gerekir. 1.5 yıl önce hazırladığınız teşvik programını global kriz nedeniyle niye şimdi yürürlüğe koydunuz. Yani başınızdaki yandaşlarınızı kriz teğet geçti, çalışanların, çiftçilerin, emeklilerin yüreğini delerek geçti. 2 milyon aile tarımcılığı bıraktı. 18 milyon yoksulluk 2 milyon açlık sınırında insan var. Toplam 20 milyon. Başbakanımız açıklıyor yıllık gelir 10 bin dolardı ama artan işsizliğe göre nasıl oluyor bu rakam belli değil.”


Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimler sonucunda MHP Merkez İlçe Başkanlığı’na Orhan Korkmaz seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine Recep Kocabacak, Veysel Sivri, Bayram Arslan, Uğur Yalçın, İsmail Yılmaz, Enser Taşdelen, Yaşar Kayabaşı, Satılmış Öztürk, Aydın Mısırlı, Dursun Almalı, Osman Öz, Barış Hırabaş, Murat Altunkaya, Metin Özbay, Selahattin Öztürk, Sadettin Yıldız, Osman Babayiğit ve İbrahim Kandemir seçildi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 10:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?