3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

MHP Merkez İlçe'den basın toplantısı

MHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Hamdi Ayan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Ayan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri, erken seçim, milletvekili adaylığı ve parti içi atamalar konusunda açıklamalar yaptı.
 
Camlı Köşk'te düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili değerlendirme yaparak başlayan MHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Hamdi Ayan, "Yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri herkesi olduğu gibi bizi de yakından ilgilendiriyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminin sorun haline gelmesini istemiyoruz. Yakın geçmişte Cumhurbaşkanımız ve rahmetli bir başbakanımız arasında yaşanan gerginliğin ülkemizi sıkıntıya soktuğunu unutmadan, seçilecek olan Cumhurbaşkanı'nda da aynı sıkıntının yaşanmaması için bu konuyu çok önemsiyoruz. O dönemde cari açık 4.5 milyar dolarken krizi birlikte yaşadık, bu dönem ise cari açık 32 milyar dolar olup, yaşanabilecek krizin boyutlarını takdirinize bırakıyor ve uyarı görevimizi yerine getiriyoruz. İktidar partisinin kafasında olan ismin kamuoyuna sunulmasını ülkenin fertleri olarak bekliyoruz" dedi.
 
Ayan, seçimlerin öne çekilerek, yeni oluşacak meclis tarafından yeni cumhurbaşkanının seçilmesini istedi.
 
Partilerine milletvekili olmak için yoğun bir müracaat olduğunu söyleyen Ayan, şu ana kadar milletvekilliği aday adaylığı sayısının 9'a ulaştığını açıkladı. Adayların birçoğunun birinci sıradan milletvekili olmak istemesi nedeniyle tarafsız bir anketle, milletvekilliği sıralamasını belirleyeceklerini ifade eden Ayan, "Partimiz her geçen gün halkıyla bütünleşmekte ve gücüne güç katmaktadır. Bunun neticesi olarak da şimdiden partimizden milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin sayısı 9'a ulaşmıştır. Önümüzdeki günlerde bu sayının daha da artacak olması bir gerçektir. Müracaat eden aday adaylarına sıralama konusunda hiçbir şey söylenmemiştir. Sıralamasını beğenmeyen arkadaşlarımızın bizlere ve partiye küsmesini engellemek amacıyla bir formül uygulayacağız. Aday adayı arkadaşlarımızın isimlerini tespit ederek, tarafsız bir araştırma şirketine anket yaptıracağız. Bu şekilde en çok oy alan ilk 5 kişi belirlenecek ve 600 kişi olan üst kurul delegesine sunularak, yapılacak olan seçimle aday olacağı sıralama tespit edilecektir. Sıralamayı bu yöntemlerle tespit ederek genel merkezin onayına sunacağız" diye konuştu.
 
Kozlu, Kilimli ve Çatalağzı gibi büyük beldelerde 11+7 şeklinde yönetim listelerinin genel merkez tarafından onaylanarak atamaların tamamlandığını kaydeden Ayan, diğer beldelerde de seçimlere 2 ay kala kongre gerçekleştirileceğini, şimdilik temsilci atamasının yapıldığını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2006 Pazar 17:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?