5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Milletvekili Harun Akın'dan Başbakana Sorular

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Harun Akın Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a ERDEMİR (Ereğli Demir Çelik Fabrikası) ile ilgili 3 soru hazırlayıp cevap bekliyor. Milletvekili Harun Akın yaptığı yazılı açıklamasında 18 Eylül 2004 tarihinde Zonguldak’a gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’un ERDEMİR ziyaretinde yerel basına yansıyan “Sanayi hayatında önder kuruluşumuz ERDEMİR’in gösterilen gayretlerle karlılık seviyesine çıkarak, borsadaki değerlerinin artması dolayısıyla teşekkür etmeye, özelleştirmede yanlışlık olmaması için bizzat yerinde görmek ve sayın başbakanımıza rapor sunmak amacıyla, gerçek bilgileri almak için kente geldim” açıklaması bağlamında Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a 3 soru hazırlayıp TBMM sunduğunu söyledi. Akın’ın soruları şöyle;
1- ERDEMİR’in Özelleştirme idaresinde bulunan yüzde 46 hissesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Satışı konusunda kesin düşüncenizi almak istiyorum.
2- Ülkemizin 500 büyük şirketi arasında ilk beşe giren ERDEMİR’in yüzde 46 lık hissesinin satışının, hükümetimizce gerçekleri nelerdir? Öğrenmek istiyorum.
3- ERDEMİR Ülke Ekonomisinde bir yükmüdür? Satışı ile ekonomiye ne katkısı olacak? Satılmazsa ekonomiye ne gibi zararı olacaktır?
İsmet YALILI
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2004 Cuma 21:00:44
Güncelleme :10 Ekim 2004 Pazar 01:27:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?